Akumulátorový vysavač ELEKTROLUX ERGORAPIDO

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
niko231

Akumulátorový vysavač ELEKTROLUX ERGORAPIDO

#1 Příspěvek od niko231 »

Dostal se mi do ruky tento aku vysavač se slabými články. Překvapil mne odběr motorku cca 4,5A při 12V, napájen je z 10 NiMh 1300mA. To asi musí být pořád dobíjen?
Přílohy
DSCF9685.JPG
(101.5 KiB) Staženo 165 x
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Však ten vysavač je jen na pár minut provozu. Ten odběr je normální, však koukni škvírou v čele vlastního motoru, jaký má vinutí. Maximální proud, který je schopný akumulátor dodat závisí na jeho konstrukci a kondici. Po jakou dobu je závislé na jeho kapacitě. Takže si klidně spočítej teoretickou dobu chodu s tím proudem, co jsi naměřil. Při vysávání trochu klesne, protože při chodu na prázdno je turbínka zahlcená vzduchem a tak spotřebovává energii motoru na čerpání vzduchu.
Tyto vysavače se nechávají stále v nabíječce a sem tam použijí - takže ideální cyklus ke zničení Ni-Cd, nebo i Ni-Mh baterií. Ty nabíječky totiž nemají žádné řízení - jen omezený trvalý proud.
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Můj pohled na věc je, že kromě akušroubováku žádné výkonové domácí spotřebiče doma nechci, výkon na prd a baterky za chvíli v háji. Baterky patří do hodin a dálkáče, vysavač má vrčet na síť :-)
Rostav

#4 Příspěvek od Rostav »

U nových baterií to dobře běží s klepačem tak 9 minut. Potom dlouze nabijí.
Nedobrota je, že se nabijí baterie zapojené do série a v případě vady v jednom článku to ztrácí výkonnost. Je to jak hračka pro děti ale nadšenci
pro bezdrátové spotřebiče to stále za hříšné peníze kupují.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“