Zdroj s LM 317 podle datasheetu TI
Moderátor: Moderátoři
Zdroj s LM 317 podle datasheetu TI
1) Chtěl bych ověřit neuvedené hodnoty potenciometru a odporu. Uvažuji správně, že hodnota potecimetru by měla být 2,5 kohmu a hodnota odporu, který je paralelně s kondenzátorem 47 mikroF by byla 3,3 kohmu? A to při uvažovaném vstupním napětí 33V a regulaci výstupního napětí 1,3 - 30V. Je to tak?
2) Předpokládám, že uvedený výkonový tranzistor TIP73 by bylo možno zaměnit za snáze sehnatelný TIP35? Je tomu tak?
Díky Pavel
- monterjirka
Ten odpor na výstupu představuje jen nějakou minimální zátěž, na jeho přesné hodnotě nezáleží a nemá vliv na rozsah napětí.
Tranzistor OK
S tímto zapojením jsem dost bojoval, musel jsem přidat keramické kondíky na stabilizátor...
Lepší zkušenost mám s jednodušším zapojením jen s PNP tranzistorem
Jako první zapojení je uvedeno s PNP darlingtonem označeným Q. Bylo by možno uvedený TIP147 nahradit třeba MJH6287G? Který dá až 20A. Nebo jiným bipolárním tranzistorem nedarlingtonem? Mám doma totiž ještě jedno trafo které dá při 24V 28A. Rád bych ho využil a postavil jednoduchý reg. zdroj alespoň 20A. Eventuelně 2 darlingtony nebo jiné PNP paralelně. Radši bych tranzistory v pouzdru TO247, které je jednodušší na montáž než TO3.[/b]