zapojení výbojky (phanotronu)
Moderátor: Moderátoři
- SupermanXXX
zapojení výbojky (phanotronu)

- SupermanXXX
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Dyť se na to má používat vysokotlaká rtuťo-tritiová výbojka s uranovejma elektrodama v křemenným skle, né ňáká laciná pouťovina s héliem!
P. S.: Ona se jmenuje Hulda, jó? Kdyby byla o 50 let mladší, nechal bych si říct
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- SupermanXXX
MetalGod píše:Tý vole, to je π-čovina!
Dyť se na to má používat vysokotlaká rtuťo-tritiová výbojka s uranovejma elektrodama v křemenným skle, né ňáká laciná pouťovina s héliem!
víš o tom opravdu něc víc nebo si děláš srandu? já jen že hledám všechny informace o této výbojce a z quarty skla opravdu byla, obsahovala helium, ale o rtuťi ani uranu sem se nikde opravdu nedočetl. tak doufám že je to for protože uran bych asi opravdu sehnat nedokázal
http://www.odeconica.narod.ru/RifeBareeng.html nebo ozoneinfo@yahoo.com
Můžeš s nim komunikovat anglicky nebo rusky.
Mně odepsal, že TIE 150W (argon nebo mix argon/neon) stojí 200 USD, kolik je přepravné z Oděsy, nevím.
Ale slyšel jsem, že jejich phanotrony mají relativně nízkou životnost (sami udávají 1000 h). Životnost Chebových phanotronů (USA) je udávaná 3000 h. Že prý to vyrábí i někdo na Slovensku (řekla mi to jedna provozovatelka RPZ14), ale stopu zatím nemám.
SupermanXXX píše:MetalGod píše:Tý vole, to je π-čovina!
víš o tom opravdu něc víc nebo si děláš srandu? já jen že hledám všechny informace o této výbojce a z quarty skla opravdu byla, obsahovala helium, ale o rtuťi ani uranu sem se nikde opravdu nedočetl. tak doufám že je to for protože uran bych asi opravdu sehnat nedokázal
Jasně, že je to fór! Rtuťová výbojka vyrábí i UV záření, takže by jsi se pěkně opálil
Pro Rifeho efekt je jako náplň vhodný argon, neon, nebo helium, případně mix. Vnitřní elektrody titánové nebo nerez. A je potřebný dostatečný podtlak, aby to negenerovalo RTG záření.