Zlomenina vřetenní kosti-následky a rehabilitace
Moderátor: Moderátoři
A když jsem marodil po úrazu páteře, docházel jsem tam poctivě, ovšem výsledky skoro žádný nebyly, až plavání mi pomohlo.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Co a jak, cvičit,zatěžovat atd, nikdo nic. A protože s tímto druhem zranění a stavy nemám zkušenost tak nevím. nechápu jak mne může bolet celá ruka, prsty, píchání cukání atd, ten lom mě myslím ani nebolí. Za necelé čtyři týdny znehybnění je celá ruka vprdeli.
Po pár dnech začni posilovat ostatní svaly, nejdřív něčím zhruba půlkilovým (například lahváčem
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Ale zase kámošovi našli v hlavě nezhoubnej nádor jak švestka. Při vyndávání přišel o sluchovej a tím i lícní nerv nalevo. Nefunfungovalo mu levý mrkání, slznej kanálek, ksift jak Klaus mladší. Rok chodil po rehabilitacích, občas tam byl i 3 týdny ležet. Teď je to rok a půl, mrká, slzí, ksift se mu srovnal, pouze neslyší na levý ucho. I když neslyší, kupodivu se mu částečně srovnal i levej vestibulár. Doktoři si ho ukazujou jako exota, jak se to povedlo a ten vestibulár nějak nechápou když tam není ten sluchovej nerv.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
http://posilovaci-powerball.heureka.sk/
A do třetice všeho zlýho jsem pravák - tak jsem se k tomu musel dočasně přeškolovat na leváka.
Přes ty vedra to bylo děs - pod tou sádrou se mi ruka potila a dělala se mi vyrážka, svědělo to, drbal jsem se pod sádrou ohnutým drátem, při sprchování ve vaně jsme balili ruku do igelitového pytle....
Teď 3. října mi sádru sundali, mám napsané rehabilitace, pořád je ještě omezený pohyb - ruku úplně nenatáhnu ani neohnu k rameni, nemohu s dlaní moc kroutit ani jí moc ohýbat a v prstech taky ještě nemám sílu protože šlachy jsou zkrácené a svaly oslabené.
Jinak v úterý jdu na první rehabilitaci, mám jakési "magneto" a cvičení. Opět mi vůbec nikdo neřekl, co můžu,nemůžu dělat. Snažím se dělat vše, ale bez zátěže. Bolí mne celá ruka, i dlaň, nejhorší v noci.
Ta kostivalová mast, jak mne někdo poradil je perfektní a powerbal mám objednaný.
Z horáka bych nějak seskočil, ale z trekového který je hodně vysoký a těžký to nešlo takže jsem lehnul i s tím kolem. Prostě mě vzalo s sebou. Ale nebylo to na mně vůbec poznat, žádná odřenina, boule ani špína, vůbec nic! Akorát mně hrozně bolel hrudník při nádechu a ruka když jsem s ní zkoušel hýbat, ani to moc nešlo, ale podařilo se mi dojet domů, asi 10 km. To se mi zdálo jen jako potlučenina, ale když se to druhý den nelepšilo takže k doktorovi, pak nemocnice - rtg a sádra.
Už mám pět rehabilitací za sebou + doma to rozcvičuju, hodně se ta pohyblivost zlepšila, ještě mně čekají tři, pravděpodobně od listopadu už půjdu do práce.