mám za úkol zbastlit takový malý datalogger pro nahrávání zvuku s malým mikrofonem. Celý řetězec jsem si představoval nějak takto:
MEMS mikrofon -> předzesilovač spojený s AAF -> ADpřevodník -> a odsud už přes třeba seriovou linku do PC.
Chceme nahrávat pásmo 100Hz - 8kHz, takže AAF filt třeba s mezní frekvencí 8kHz, vzorkování 16 kHz (možná i trochu více než 2x?).
Bohužel jsem si uvědomil, že úplně nerozumím audiosignálům, mikrofonům atd atd. Díval jsem se už na mnoho nahrávek v časové oblasti a všiml jsem si, že vždycky se hodnoty toho signálu nacházely v oblasti -1 1. Ale mikrofon je napájen pouze kladným napětím, takže soudě podle aplikační poznámky k mikrofonu soudím, že se musí udělat nějaký offset v tom předzesilovači, nebo tak něco viz přiložený obrázek.
Na tom zapojení ale nerozumím tomu, proč na výstupu mikrofonu ten RC článek je v konfiguraci C - R (horní propust). Já bych přece spíš potřeboval dolní propust ne?
Prosím, poradíte, vysvětlíte?
Díky
Slávek[/img]
EDIT: Myslíte, že to zapojení předpokládá, že to OZ je napájeno komplementárně (tedy + -) ? To ale by nebylo stejně k ničemu, když to chci připojit pak na AD převodník ...