Oprava Tesla Condor

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konosuke

#151 Příspěvek od konosuke »

něco tady vidím, dole soubor pdf
http://www.pajka.info/0076-radiomagneto ... -cerny.php
anebo zde, sekce K304 Condor, návod v příloze
http://www.oldradio.cz/mgf.htm
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
raduz
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od raduz »

díky na tyhle stránky jsem koukal :-) ale asi blbě:-) už mám staženo. ještě jednou dík moc.
Raduz
Elektronik55

#153 Příspěvek od Elektronik55 »

Ještě jsi nenapsal jakou barevnou verzi Condora máš , ale jedná - li se o knoflíky , tak buď černé , nebo (chromové) povrchová úprava . Nevilučuji , že během výroby i v Polsku mohli dát do oběhu pár , nebo jednu sérii knoflíků v jiném odstínu . Fakt je ten , že se těžko shánějí , prostě nejsou a náhrada neexistuje (pokud chceš zachovat původní design) . Ti , co nějaký ten knoflík ještě mají , nechtějí se vydat z posledního , ale oslovím svého kamaráda "Condoráka" , zda - li by mohl jeden ještě "vyšašit". Předpokládám , že se jedná o malý knoflík "ZÁZNAM", nebo "HLASITOST"
barva (chromová) .
Jinak Ti přeji hodně úspěchu při renovaci .
Vladimír
Elektronik55

#154 Příspěvek od Elektronik55 »

raduz , zkušenost a praxe při renovaci starých přístrojů je taková , že sháníš - li nesehnatelné , neobejdeš se bez nákupu dalšího "starého"
přístroje , kde požadovaná součástka ještě je . Lépe jsou na tom ti , co mají možnost si součástku vyrobit , nebo jí zadat vyrobit , proto je fajn , že máme toto "fórum" , abychom si mohli navzájem pomáhat .
Budeš - li něco dalšího potřebovat , napiš .

Ahoj .
Vladimír
raduz
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od raduz »

mám stříbrnou verzi a dne ke mě docestovala druhá :-)
obě nemají knoflíky na záznam a hlasitost jen způlky :-)
chromované :_)
konosuke

#156 Příspěvek od konosuke »

Byl to suprovej podpultovej aparát (CrO₂, DNL, přímý přípoj phono gramec, wide a VKV-CCIR, spare, elektrety, ruční záznam) existovala vývozní verze FM do 108 MHz ale, jak už zvykem bývalo, přišel na trh 5-6 let pozdě...spekulace o kopii Philips (1982) toliko směšné konstrukce jsou, jo Philips uměl pásky typu IV. (metal) v této třídě výrobků celkem zbytečné, to je můj názor.
Přílohy
Philips D8614 (Tesla Condor).jpg
(95.09 KiB) Staženo 102 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Elektronik55

#157 Příspěvek od Elektronik55 »

knoflík "HLASITOST" pravý kanál a knoflík " ZÁZNAM " pravý kanál bohužel dost vystupují ven a při nešetrné manipulaci vždy dojde k jejich vylomení .
Ve vláknu již poptávka po knoflíkách proběhla , ale zdroj již došel , možná se něco změnilo a "zdroj" bude pokračovat .
Vladimír
Victronix

#158 Příspěvek od Victronix »

Škoda, že se nedá sehnat nová mechanika. Jinak bych toho svého condora nepoužíval jen jako rádio. Dají se sehnat použité. Ale k čemu je to dobré, když je ta použitá stejně na pokraji životnosti.
starecd

#159 Příspěvek od starecd »

Nevím proč na pokraji životnosti, pokud není poškozen zdvih mechaniky, tak kromě unášečů je kovová.
raduz
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od raduz »

použité bych tu asi 2 měl .
Victronix

#161 Příspěvek od Victronix »

Mě na mechanice odešlo uložení tónové hřídelky, gumové kolečko dosedající na hřídelku, pak motor.
Je fakt, že hrál dlouho. Tak si neumím představit, že použitá je OK. Vždyť první co odejde je mechanická část.
>raduz - je OK? Pokud by jsi za ni nechtěl horentní sumu, tak bychom se mohli domluvit.
starecd

#162 Příspěvek od starecd »

Uložení tónové hřídele se dá splašit z nějakého starého kazeťáku, případně motorku, gumové kolečko se dá vyrobit(přizpůsobit), jedině motorky třeba a ty se dají zatím sehnat.
raduz
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od raduz »

Victronix píše:Mě na mechanice odešlo uložení tónové hřídelky, gumové kolečko dosedající na hřídelku, pak motor.
Je fakt, že hrál dlouho. Tak si neumím představit, že použitá je OK. Vždyť první co odejde je mechanická část.
>raduz - je OK? Pokud by jsi za ni nechtěl horentní sumu, tak bychom se mohli domluvit.

zběhnu se juknout do sklepa snad ji najdu.
hrivan

#164 Příspěvek od hrivan »

starecd,
jedině motorky třeba a ty se dají zatím sehnat

Zdravím
že se vám do toho motám,ale zajímá mě kde se dá sehnat motorek.Ten co mají v Hadexu je úplně jiný.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od Lukas-Peca »

Já jsem tam dal náhodný čínský motorek vhodných rozměrů a otáček, vykuchaný z nějakého vraku. Funguje to bez problému.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“