SMS přes počítač

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dvorak

SMS přes počítač

#1 Příspěvek od dvorak »

Poradí mi nškdo, jak posílat SMS přes počítač ? Dříve jsem byl u Vodafonu, tam porblém nebyl. Přešel jsem na Mobil 21 tkzv. virtuální operátor pod T-mobilem), a zkoušel jsem různé brány, ale výsledek žádný. Existuje nějaký universál ? Díky předem.
hakamusai

#2 Příspěvek od hakamusai »

Asi nejfunkčnější řešení - připojit telefon k PC a ovládat pomocí softwaru.
MetalGod

#3 Příspěvek od MetalGod »

Pokud máš telefón s Androidem a doma Wi-Fi, pak si nainstaluj něco na způsob AirDroidu.

Je vskutku zajímavý, že se specifikace SMS za 24 let existence prakticky nezměnily, furt je to zpráva dlouhá 140 bajtů (160 znaků sedmibitově, 70 znaků UCS-2), a furt je to snad nejdražší datovej přenos na světě.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
dvorak

#4 Příspěvek od dvorak »

Ten Airdroid se mi nedaří nainstalovat. Je na stránkách Google play, ale stáhnout nejde, pořád tam je hláška Nemáte žádné zařízení. Na Googlu účet mám. Ale všiml jsem si, že v Dokumentech se mi objevila složka Airdroid.
Aůle jak dál ? Prý mám dostat přes G-mail pokyny pro instalaci, ale zatím pořád nic.
Artaban001

#5 Příspěvek od Artaban001 »

Stáhni si MyPhone Explorer klient do mobilu a do PC MyPhone Explorer a přes domácí wifi to propojíš. A funguje to i na dálkovou správu telefonu i na SMS.
mtajovsky

#6 Příspěvek od mtajovsky »

MetalGod píše:Je vskutku zajímavý, že se specifikace SMS za 24 let existence prakticky nezměnily, furt je to zpráva dlouhá 140 bajtů (160 znaků sedmibitově, 70 znaků UCS-2), ...
Není potřeba, aby se SMPP protokol měnil. Jeho použití je dnes za zenitem a většina komunikací je stroj <-> stroj. V aplikacích kde nestačí je nahrazován HTTP.
dvorak

#7 Příspěvek od dvorak »

Prosím o radu, jakým způsobem nainstalovat do mobilu tu aplikaci MyPhone Explorer klient. Přes počítač ?
Artaban001

#8 Příspěvek od Artaban001 »

Ahoj.
Máš přístup do Google play? - jestli ano, tak ji tam vyhledej.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fjsoft.myphoneexplorer.client
Pak přes PC si nainstaluješ klienta pro PC.
http://www.fjsoft.at/en/
když Ti to napíšu takhle: Aplikace v počítači a aplikace v telefonu se spolu propojí přes zvolenou "trasu" (Bluetooth, kabel, nebo wifi).
Telefon se dá kompletně "spravovat". Pokud to bude po tobě chtít "wifi pin", ten zvolíš na obou stranách stejný a nijak nesouvisí z přístupem do wifi sítě - v tý už musíš být oběma zařízenímy přihlášen.
Pokud jsi uživatel jablečného, či mikrosoftího telefonu, výše zmiňovaná aplikace bude mít nejspíš alternatívní náhradu - s tím neporadím.
Trocha "opakování":
Máš li dotykový telefon s Androidem (třeba hyuawei Y6 pro), tak si prvně musíš zajistit "účet" na Google. To znamená, že musíš mít "email na google". Potom si tento účet zadáš do telefonu a market Google play Ti bude fungovat. Pokud budeš mít telefon i PC přihlášen na stejný Google účet, budeš mít možnost i pomocí PC "administrovat" instalace aplikací na telefon. Klasicky se administruje přes aplikaci v telefonu "Google play"
dvorak

#9 Příspěvek od dvorak »

V tom My Phone Explorer Client ale není vidět můj telefon - mám na mysli ten řádek Tato aplikace je kompabiltní se všemi vašimi zařízeními , takže nevím jak dál.
Artaban001

#10 Příspěvek od Artaban001 »

Co máš za telefon?
--Airdroid jsem kdysi používal, tam se leze přes webový stránky a pokud má mobil foťák, tak ofotíš QR heslo. Nějak mi to ale neštýmovalo, protože to bylo pomalejší, než přes MyPhoneExplorer.--
Standa99

#11 Příspěvek od Standa99 »

@dvorak: Co máš za verzi Androidu? Je divné, že ti to neumožňuje nainstalovat zde zmíněné appky. Podobných existuje víc, např. MyMobiler for Android, kde stáhneš ručně i apk (kdyby to opět nešlo nainstalovat přes Play). U téhle appky je někdy problém ji rozchodit, prvně to chce spojit USB kabelem, správně nastavit a potom by to mohlo chodit i přes WiFi.
Každopádně nikdy jsem nebyl spokojen s ničím zde uvedeným. Jediná appka co mi vyhovuje, je VMLite VNC Server. Jenže není levná, ale zase plně funguje jako VNC server, takže se připojím jakýmkoliv VNC klientem.
Hlavně počítej s tím, že všechny ty appky slušně ždímají baterii, pokud jenom zhasínají podsvětlení displeje. Jestli se telefon uspí, tak ho mají většinou problém probudit. S vyšším rozlišením např. WQHD 2560x1440 je skrz WiFi ovládání velice pomalé (pokud nejde zhoršit kvalita přenášeného obrazu) atd.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
dvorak

#12 Příspěvek od dvorak »

Mám Android verse 2.2.3.
Artaban001

#13 Příspěvek od Artaban001 »

A jak seš na tom s tím "Google play" - máš tam telefon korektně přihlášen?
dvorak

#14 Příspěvek od dvorak »

No, se ,mnou to není jednoduché ... Chtěl jsem se při hlásit do Google Play a místo toho jsem se přihlásil do gmailu.
Takže, jak jsem pochopil, pokud chci používat aplikaci Airdroid - Android v počítači, musím to nejdříve přes kreditní kartu zaplatit a pak to půjde.
dvorak

#15 Příspěvek od dvorak »

Sláva, už to jde. Problém byl zřejmě, že jsem neměl instalován ovladač pro android v počítač. Stáhnul jsem si toto :
https://www.svetandroida.cz/universal-adb-driver-201507
Odpovědět

Zpět na „Software“