Nefunkční zdroj z bývalé SSSR
Moderátor: Moderátoři
Nefunkční zdroj z bývalé SSSR
1P20
- 4A / 12V
rád bych tu dal nějaké snímky ale jsem na chatě a zapoměl jsem doma datový kablík ,dal mě ten zdroj soused chalupář abych se na to aspon zhruba mrknul ale zjistil jsem po otevření že se jedná o trochu složitější nabíječku pro svou dobu asi 70 léta snad revoluční.Je to v takové /novopdurové/červéné krabce rozměrů 220 mm šířka/96mm výška/hloubka 110mm. a dokonce je tam pevná cena 27Rublů.Trafo je ok ale byl totál odpálen jakýsi nejspíš bipolár C na paralelně na primáru 220V hod. O,01mk na 630V a naměřím jen střídu na těch velkých kovových diodách 14V vypadajících na první pohled spíše jinak jako triak protože má 3 vývody /dva ze středu a jeden pouzdro s ozn. KY 202..Kromě toho je tam tišták se dvěma bipolárními obvody pro mě zcela neznámé ozn.K176NE5.Pojistka dána nová napětí na svorkách pro autobaterii žádné.
Jinak to vypadá že se v tom nikdo nehrabal .
Děkuji za podnětné rady a připomínky,kde co poměřit jaké kde má být napětí apod.
- serviceman
- serviceman
Vypadá to ale na to že tomu snad moc být nemůže,pokud hradla 4011 tak ty mám ze starých zásob hafol musel bych je ale vyletovat nejsou na soklu což není problém,spíše bych pak uvítal nějaké to schématko abych se něčeho doměřil.
- serviceman
Кедр-М a Кедр-Авто 4А mají jenom jednu pojistku na primáru.
Кедр-Авто 12В ještě další dvě na sekundáru.
Podrobný popis je v knize Зарядные и пуско-зарядные устройства na stranách 30-38. (Klikni nahoře na titul a pak Download).
- serviceman
Určitě tam máš na tom štítku napsaný "УСТРОЙСТВО ЗАРЯДНОЕ ..." atd ...
A kutilmile - nelituju tě
(schválně spusť v překladači v linku převod textu na řeč, ale dvakrát za sebou - vožralá hlasová syntéza)
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill