Opět Tesla MC600Q
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
před lety jsme to zkusil u známého veteránisty co měl dobře zařízenou dílnu. Nejprve se tvářil že se trochu poddá potom rána jak z děla a byl od středu k okraji prasklý.cputakt píše:Ale zítra zkusím dát talíř pod lis ale nejdříve ho budu nahřívat autogenem a pomalu ho zkusím rovnat ale moc tomu nedávám ale na tom už se nedá co pokazit.
- materiál pro přířez 7kg x 119Kč = 833,-
- vlastní řez PV = 350,- až 750,-
- obrobení hrany, přesné vrtání = 524,-
- povrchová úprava pmku 2 x 45 = 90,-
Vše je bez daně, nerez byl nějaký levnější, jiná firma nabízela
Případné rotační vyvážení asi 300-600Kč.
Kolega se na talíř necítí to lisovat tak se bude dělat nový.Nevím jestli jsem to četl tady nebo jinde ale že brý je někde výkres na tento talíř nevíte o tom něco?
Na upload se nemůžu dostat nevím jestli je chyba u mě nebo tady na bastlirně.
A měřils je jen na kapacitu, nebo i na ESR? Já mám zkušenost, že starý Teslácký se při měření jen na kapacitu tváří velice schopně, ale jakmile do nich pustím nějakou střídavou složku, impedančně se jeví jako značně nespolehlivý... Důvodem je praxe, uplatňovaná kdysi dávno Teslou - počítalo se s vysycháním elektrolytu vinou nedokonalý hermetizace, takže se úmyslně vyráběla až o 50% větší výchozí kapacita - ale s rostoucím ESR už se tenkrát k malým zkušenostem v používání takovejch elytů v oblasti impulsních obvodů "nějak zapomnělo počítat". Tudíž starej Tesla elyt má i dneska kapacitu nad nominálem (přestože už třeba 20% svý výchozí kapacity ztratil vinou vyschnutí, ale protože byl vyrobenej s tolerancí +25%, pořád ještě má +5% NOMINÁLNÍ kapacity), ale ESR má dejme tomu 5-10 násobný ve srovnání s novým kusem, kterej už byl holt vyrobenej v době hlídání nákladů a tudíž bez jakýhokoliv dobročinnýho přídavku kapacity ...cputakt píše:Tak jsem zatím proměřoval elektrolity na desce pro motor a zjistil jsem po vypájení že ty původní jsou v lepším stavu než nově koupené čínské šmejdy....
A upload nejde už hodně dlouho, Alovka sice už někdy vloni sliboval, že se na to podívá a ZdeněkHQ taky, ale zjevně oba dva nemají tolik času, aby se jim to podařilo zprovoznit ...
A kutilmile - nelituju tě