Telefunken Gala Koncert - civky
Moderátor: Moderátoři
Telefunken Gala Koncert - civky
nema nekdo z vraku?
Zatim jsem mel pri ozivovani starych stroju na VF civky stesti,
ale u tohoto kusu se obavam, ze me usili zhati uz asi davno zesnula mys.
Posilam foto, ta spodni civka vpravo je ozrana na prvni pohled.
Zatim jsem ji neprohlizel podrobne, dam se zatim pozvolna do ostatnich zalezitosti, kterych bude taky pozehnane. Inu je to rocnik cca 35 a nebyl skladovan v dobrem prostredi.
- Přílohy
-
civkys.jpg- (65.51 KiB) Staženo 269 x
- radioelectrum
http://miniaplikace.blueboard.cz/kniha/ ... o71vhvskar
znam a mozna k tomu dojde.
Zatim jsem tu poptavku pozdrzel jinde, neb se v te civkove souprave nekolik dnu po chvilach nimram.
10 lup na hlave, pracky zpevneny vyztuhama a napojuji vesele pahylky superjemnych dratku na vsech civkach.
Zjistil jsem, ze to jsou vlasne dve trojite civky. Nejhur je zasazena (ohlodana) civka L7. Tu jsem odmotal na celistvou cast, vyrobil kruhove bocnice z pertinaxu a domotal dratem stejneho prumeru (pouze lakovanym, opredeny dratek nemam). Indukcbost, kolik ma byt ale nevim. Domotal jsem to dle Berana z 200 Ohm na 420 Ohm. Nameril jsem pak indikcnost cca 31 mH.
V porovnani s neohryzanou L6 by to snad tak nejak priblizne mohlo byt. Ta ma 125 Ohm a indukcnost so si pamatuji neco prec 10 mH.
Ovsem jakost takto upravene L7 bude urcite horsi, tak treba delam pri ozivovani radia marnou praci a nebude to hrat.
Blba mys! Nevim co ji na tech dratech chutnalo.
Na Radiohistorii mi pomohl obrazek zpetnovazebnich civel L12 a L13.
Byly taky zlikvidovane.
Uz tu civkovou soupravu mam nejak v kupe, muzu dat foto vytvoru.
po mesici a pul skoro dobojovano.
Se svym uz trochu horsicim se zrakem to bylo na maslu. Prerusena byla i L2, bastlil jsem do toho chybejici civku odladovace z Telefunken Virtuos, co jsem mel navic. Byla jineho provedeni, ale paralelni otocny kondenzator ma stejnou kapacitu. Tak to slo k sobe.
No nebudu Vas napinat, mel jsem bobky, abych to nedelal zbytecne. AL1 nemela zadny Ia, tak jsem musel pomerne draho koupit jinou. Hraje jak z praku, staci pripojit uzemneni.
Zde nejaka dokumentace:
Real po vstani z mrtvych
https://www.youtube.com/watch?v=uDuDqW7v80w
PS knoflik vpravo je nouzove z Telefunken Virtuos od odladovace, puvodni chybel a chybi jedna cerna svisla lat pred reproduktorem, dal kryt ladicaku. Ty 3 veci poptavam. Jinak snad OK.
- Přílohy
-
gala s1.jpg- (198.31 KiB) Staženo 133 x
-
gala s1b.jpg- (188.58 KiB) Staženo 153 x
-
gala s2.jpg- (288.72 KiB) Staženo 204 x
-
gala s3.jpg- (225.38 KiB) Staženo 183 x
-
gala s4.jpg- (224.69 KiB) Staženo 154 x
po ocisteni rezu to sasi bylo dost flekate viz foto.
Delam to nerad, ale pouzil jsem na vrch barvu. Zinkohlinikovou.
- Přílohy
-
sasi s.jpg- (174.11 KiB) Staženo 145 x
Inak palec hore, za mesiac by som toto asi nedal. Tak nech Ti to hrá a elyty nekopú.
- radioelectrum
- radioelectrum