Nefunkční jabber v Mirandě
Moderátor: Moderátoři
Nefunkční jabber v Mirandě
Před pár dny mi přestal fungovat jabber pod Mirandou IM. Když se pokusím přihlásit, "žárovka" jen problikne a konec, nepřipojí se. Když spustím TCPView, tak je vidět, že po zadání hesla na jabber proběhne velmi krátká komunikace se serverem lb.jabb.im a pak se odpojí a Miranda hodí šedou žárovku - off-line. Zkusila jsem nainstalovat nejnovější Mirandu, založit konto na jiném jabber serveru a výsledek pořád stejný. Nefunguje to od stejného dne ani mamce, taky má Mirandu. ICQ funguje. Neví někdo, jestli zase soudruzi z NDR něco nezměnili, nebo kde by mohla být chyba?
Pak tu mam i masiny jeste s W98 a tam mam klasickou Mirandu IM, skoda ze to tam nejde. Patrne musi byt tez nejaky plugin - knihovna pro Miranadu, ktera ji teprve donuti pouzivat ty OpenSSL knihovny. Samotne nakopirovani OpenSSL zrejme nestaci. Prip. jesi existuje jiny (funkcni) Jabber plugin, neco sem nasel, ale to uz bylo zastarale a nefunkcni. Kdybych neco vybadal, tak dam vedet...
http://rayer.g6.cz/os/os.htm#XPSSL
Postup, jak instalovat XPE aktualizace je hned v dalsim odstavci.
Jinak SP3 mi nepride jako vyrazne vetsi moloch proti SP2. Predpokladam instalacku XP s integ. SP3, ne patlani samotneho SP3 do uz existujici instalace. Dale mam radu zbytecnych sluzeb vypnutou nebo odinstalovanou pres XPlite. Nejslabsi komp, kde mi XP-SP3 bezi, je Pentium Pro 200 se 192MB RAM....