Čumim do logu HTTP serveru, jestli tam není něco jako POST, ale nikde nic, jen chvíli předtím slídil Google.
No, nebudu chodit kolem teplý kaše, blbě se mi ukončilo VLC, s nímž jsem přehrával muziku
Ale zjistil jsem to nástrojem, kterej jsem si v repu vyhledal, kterej se jmenuje ntopng (Network <síť> top <unixovej nástroj zobrazující běžící procesy, takový to sledování systému> Next Generation, tzn. starej dobrej ntop příští generace).
No a proč s ním votravuju tagle po ránu? Protože je hustej a protože se leckomu z vás bude hodit. A je multiplatformní a svobodnej.
Nebudu psát, co všechno umí, bych tady byl do zejtra, to si zjistíte sami, je to prostě nástroj na sledování síťovýho provozu, spíš to, že se hodí:
* Provozovatelům serverů
* Těm, co maj podezření na infekci v systému, ale antišmejd to neumí najít - prostě spustíte, jdete od toho, pak se kouknete na seznam uskutečněnejch spojení, který si můžete prolustrovat
* Na cokoliv, kde je potřeba z jakýhokoliv důvodu monitorovat síťový připojení vašeho stroje
Ovládá se z webovýho prohlížeče v interaktivním grafickým prostředí, jako výchozí port je 3000 (doporučuju změnit), takže se k němu dostanete skrze 127.0.0.1:3000, přihlašovací údaje jsou admin a admin, což taky doporučuju změnit.
Jedinou nevýhodou je skutečnost, že je v angličtině, ale těch výhod je podstatně víc.