funkce true RMS
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Ona asi nebude žádná laciná sranda udělat ty měřicí kleště dostatečně citlivé, teplotně stabilní a ještě širokopásmové.
- tomasjedno
Zato ale u proudu uvádějí, že je to kalibrováno na RMS sinusovky, a takové sdělení u napětí uvedeno není.
Edit: ještě jeden detail - u toho proudu píšou "Odezva: průměrná, " což je umělecký překlad textu Average response method čili metoda střední hodnoty. Ale jen u toho proudu.
Ovšem taky tam na jednom místě nazývají AC stejnosměrným napětím, takže na úplnost a správnost uváděných údajů bych nespoléhal.
Ale našel jsem příklad měřáku, kde uvádějí opravdu měření jo-RMS jenom u napětí.
Napětí měří do 1kHz. Takže u 100Hz obdélníku změří ještě jakžtakž 10. harmonickou. Jestli to dobře chápu.
Ty technické specifikace jsou psané taky dost nejasně včetně překlepů. U jiného měřáku nebyl například ani kmitočtový rozsah uveden.
http://www.imarketcity.com/smlcrtrrmsdi.html
http://www.multimeterwarehouse.com/SM8301Af.htm
Edit: Teď koukám, že v tom druhém odkazu od stejného měřáku uvádějí jo-RMS i u proudu. Ale v datech u proudu mají kmitočet do 2kHz. U napětí do 1kHz. Tak nevím. Jak říká Crifodo, jsou to prostě žlutý bestie.
- tomasjedno
- tomasjedno
Mimochodem moje "ukazovátko", jak ty říkáš za 1 dolar, nejen že "něco ukazuje" , ale měří s vyšší přesností, než kdysi používané Avomety, PU120 a podobné ručkové měřicí přístroje, které bys v jejich době asi nenazýval ukazovátky(no ty možná ano). A vůbec mi nevadí, že je jen za stovku. A tvůj rozbor, že je jen za dolar je taky blábol. To bys mohl říkat o jakémkoli zboží, že prodejní cena není stejná jako výrobní cena. To je princip obchodu.
Třeba tvůj tyristor, co už asi 3 roky prodáváš, taky kdysi výrobce vyrobil levněji, než ho potom začal nabízet. No a co?
A když už tak spolu laškujeme, tys ten tyristor na 99% získal zadarmo a prodáváš ho za litr. Je jeho "TRUE VALUE" nula Kč? To buď rád, že aspoň trochu spíná
Tento způsob měřění si umím představit u napětí. U proudu by to však mohlo být prostorově dost náročné. Nevím, je to jen úvaha. Na takto konstruovaný měřák jsem narazil, pokud vím, jen jednou v životě, a byl dost dobrý.
- serviceman