Nahodile nenormální režim spánku -W10 stolní PC.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Brozicek

Nahodile nenormální režim spánku -W10 stolní PC.

#1 Příspěvek od Brozicek »

Přibliženě v 1 z 5 přechodu do režimu spánku se počítač tváří jako v režimu spánku, zhasnou diody ON na skříni PC, ale nevypne se napájení 5V na USB (mám USB lampičku nad klávesnici, ta zůstane svítit).
Z tohoto režimu nejde PC probudit žádnou klávesou, tlačítkem myši nebo stiskem vypínače na skříni. Nereaguje ani tlačítko Restart na skříni. Musím držet zapínací tlačítko přes 3 sec, aby se kompletně tvrdě vypnul zdroj. Pak lze PC zapnout normálně tlačítkem, nabíhá od počátku přes POST a start W10. Pak se vynechá sekvence přihlášení a PC naběhne do stavu jako při běžném probuzení ze spánku.
Nenapadá mne, co by mohlo způsobovat nahodile ten nenormální režim spánku.
JirkaRCK
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JirkaRCK »

Pokud PC po vypnutí 3s stiskem tlačítka naběhne do stavu "jako po probuzení", musel počítač při špatném uspání uložit ramku na disk - "hibernovat" namísto uspání do ram. Sázel bych na interní problém W10, možná jen ve tvém konkrétním případě v součinnosti s ovladači, které používáš. V podstatě začne namísto uspání hibernovat a po úspěšném uložení dat na disk namísto vyslání power off signálu systém ukončí činnost a PC nechá viset pod napájením. Co jsem tak viděl lidi kolem sebe, tak W10 mají ještě stále hodně much a chce to nejspíš nějaký čas, než je všechny vychytají. Jako jediná věc, co by měla cenu zkusit, je podle mě přeinstalovat drivery (především ty od chipsetu) na nejnovější verzi a zkontrolovat, zdali máš nainstalovány všechny důležité aktualizace systému. Pokud to nepomůže, tak asi nezbývá než čekat. Možná si toho všimnou a opraví to :-)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“