Nedostatečná fixace toneru
Moderátor: Moderátoři
Nedostatečná fixace toneru
Nyní se dá toner na hotové kopii rozetřít silnějším přejetím prstem, což před výmenou nedělalo - mám ještě schované zkušební tisky pořízené před výměnou. Na jiných lejzrovkách si pamatuji, že byla zapékací jednotka na dotek horká, ale tady je spíše vlažná.
Je nutno po výměně fixační folie provést nějaké nastavování, nebo použít nějaký speciální SW? V nabídce tiskárny mi žádná položka nepřipadala logická. Jen v papírovém výpisu konfigurace je položka:
Rychlá první stránka - Zapnuto
Díky
Zarazila mě ta nízká teplota toho válce, na jiných tiskárnách byla vždy výrazně vyšší. Má to snímání teploty zřejmě přímo ve válci, protože externí čidlo jsem tam nenašel. A řekl bych, že se zahřívá moc krátkou dobu, cca 2 sekundy.
Neznám to, tak se ptám. Ještě je možnost, že je ta folie azbestová a nepřenáší teplo.
Teplovodivou pastu jsem nedával. Nevím, jestli by to vůbec mělo vliv, když se ta folie pořád odvaluje. Asi by se rychle přesunula jinam.
Pokud se to nemusí nějak "kalibrovat", tak bych to spíš viděl na problém s měřením teploty, nebo v té fixační folii. O víkendu to ještě rozeberu, prohlédnu a porovnám ty folie.