Napájecí zdroj na místo baterií
Moderátor: Moderátoři
Napájecí zdroj na místo baterií
potřebuji nahradit napájení meteostanice napájecím zdrojem místo baterii.
Napájení je dvěma bateriemi 1,5V do serie a chci napájet zdrojem
INPUT AC 230V OUTINPUT DC 3V 1000mA.
Potřebuji tedy mít na výstupu stejnosměrný stabilizovaný proud 3V totožný dvěma tužkovým bateriím.
Prosím o radu zda nutno použít diodu a jakou a jaký použít kondenzátor.
Nebo mohu tento adaptér rovnou připojit namísto baterií?
Děkuji moc za radu.
Pepa
Bohužel jsem omylem založil vlákno na nevhodné místo http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=77616 tak přesouvám sem!
Já bych se na nějakou zenerku jednoduše vykašlal, když tam chceš polovodiče, dej tam na férovku paralelně mezi vývody toho adaptéru kondík 1000µF na napětí 16V nebo 25V (aby to bylo blbuvzdorný) a za něj zapoj podle katalogovýho listu (alias datasheetu) integrovanej stabilizátorLM317L (to je provedení v pouzdru TO-92 neboli malej tranzistor, má maximální proud 100mA a nepotřebuje chladič), výstupní napětí mu nastavíš dvěma odporama - vzoreček na výpočet najdeš v tom datašitu.
A kutilmile - nelituju tě
Ale to jsem ti, myslím, psal v tom duplicitním vláknu, co už je smazané.
Jestli jsi těmi pokusy tu meteostanici už neoddělal.
Na baterky ještě funguje?
Opravář elektroniky mě včera poradil ať se na všechny stabilizátory vyprdnu a napojím na vstup + a - ze zdroje který mám (3V 1000mA) a nechám tam dobíjecí baterie a ty budou působit jako stabilizátor. Ono to fakt funguje, ale problém je že když ten zdroj připojím k napětí tak základna přestane přijímat signál z venkovního čidla. A radio signál na seřízení hodin taky. Po odpojení z napětí vše OK.