LCD TV Sencor SLT 24F26M4, blikaju LED
Moderátor: Moderátoři
LCD TV Sencor SLT 24F26M4, blikaju LED
V com by mohol byt problem ? Dik za rady.
cabernet píše:yesper26 píše:Telka opravenavadne kondiky na MB.
Ahoj,
ak je to mozne, ktore kondenzatory? Mam taky rozobraty. Minuly tyzden som sa prave zameral na elektrolyty na MB. Niekolko som ich vybral a premeral. Nenasiel som vadny.
Vdaka,
Mám tu samou TV, kondíky jsem měnil všechny, po zapnutí občas zamrzla, po opravě ok..
Ale v jednom obvode môže aj kondík v zlom stave alebo málo kvalitný dostatočne plnit svoju funkciu množstvo rokov a v inom už stačí aby bolo trochu vyššie ESR a obvod neplní to čo je potrebné a teda niečo preto blbne...
Či je to lenivosť, či alibizmus, či nepochopenie teorie spínaných zdrojov to sa v konkretnom prípade môžme len dohadovať.
Vždy platilo a vždy bude platiť, že bez znalosti toho čo opravujem, riskujem skorú reklamáciu, či krátku životnosť.
Z mojho pohladu low cost veci používajú kondíky s najnižšou deklarovanou životnosťou a niektoré obvody navrhnuté na hrane maximálnej záťaže.
Ale občas sa to stane aj na drahých veciach, že ten kto to navrhol bol v časovom tlaku a nedomyslel všetky eventuality, či manager projektu alebo priamo vedenie vedome zadalo navrhnúť niečo tak aby... veď vieme ako.
Ak by väčšina ludí čo sa rýpu do teliek vedela čo dať miesto pôvodného kondíka alebo tranzistoru ak nie je originál, tak by sa mi nestávalo, že 6 telkách z 10 nájdem Jamicon SK 85°C na mieste veľkého pulzného zaťaženia a slová majitela znejú asi takto: Oplatí sa to praviť? Lebo mal som to v servise pred pol rokom a zase to robí to isté...