Sháním pájecí hrot k pájecí stanici PLS 48 B1

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ADUS46

Sháním pájecí hrot k pájecí stanici PLS 48 B1

#1 Příspěvek od ADUS46 »

Dobrý den,
kdysi jsem si v Lídlu koupil pájecí stanici PLS 48 B1.Slouží mi do dnes,ale potřeboval bych nový pájecí hrot - špička ukončená závitem M4.Nevíte kde sehnat náhradní.Děkuji za případné rady.
milous2

#2 Příspěvek od milous2 »

Zde je jeden poznatek:
(zkopírováno ! )

Nářadí zn. Parkside - prodáváno v Lidlu
host - xxx.xxx.231.2 (?)
30.8.2012 15:19
Lidl mne nenaštval, jen prodává, ale Parkside a zajišťovatel záručních oprav Kompernaß ano. Výrobků Prakside mám několik a vcelku spokojenost. Do poruchy ovšem. Na regulovatelné pájce PLS 48 A1 mně přestala fungovat tavná koncovka, přepálily se dráty tak, že opravit lze jen výměnou dílu (v návodu No.:1) Ze zpočátku snadného docílení nakonec mám sdělení, že mohu dostat jen tu šroubovatelnou špičku-hrot, ale jiné díly nikoliv. Dost tristní. A že se odstěhovali z Česka do Německa že se jim opravy nevyplatí. Jen kdybych měl účetnku a byl v záruce, že mně vymění kus. Možná. Účtenka je už přes rok nečitelná, důsledek asi pro tento účel vydávaných účtenek. Kdo si dělá ověřené kopie i když životnost účetnky je kratší než doba záruky? Na internetu servis na Parkside nenajdete. Dopuručili mně si najít najakou opravnu v místě bydliště, no to je opravdu na úrovni, když nebudou moci dodat díl. Dotaz do Německa a výrobci byl vrácen zpět přes Kompernaß se stejnou odpovědí. Žádná nabídka opravy nebo prodeje dílu. Takže kupujme Prakside s tím, že opravy jen výměnou a jen v době záruky a ošetřete si účtenku!. Napsal jsem jim, že je to na oznámení obchodní inspekci, ale pomohlo by to? Na onen náhradní díl si počkám doufaje, že ten "výrobek" bude zase v prodeji. O takových metodách se mně ani nesnilo.
starecd

#3 Příspěvek od starecd »

To já jsem kdysi koupil ještě pájecí pero, funguje snad 10let a mám ještě jedno rezervní. Protože se opravami neživím, bohatě mi stačí i když nemá regulaci teploty. Hroty jsem po vyzkoušení různých(byly nanic) vyřešil tím, že jsem koupil mosaznou tyčovinu, nařezal na potřebnou délku zabrousil špičku, pocínoval a jedu. Pokud se opálí, zabrousím znovu a tak mi jeden hrot vydrží 5 i víc přebroušení.
Mimo jiné hroty z prodávaných stanic mizí-kradou se, pak je doprodej jen bez nich.
doktor365

#4 Příspěvek od doktor365 »

PC-maniak

#5 Příspěvek od PC-maniak »

skoda ze tam neni napsany ten zavit ale vzhledem k velikosti hrotu bych i rekl ze to M4ka bude =)
doktor365

#6 Příspěvek od doktor365 »

jj na stránkách výrobce píšou že je tam M4
http://sagat.vyrobce.cz/doku.php?id=hroty
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“