Skutr - přední světlo

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Tady není řeč o kouli (neboli o tažným zařízení), která je přeci jen daleko častější prvek na autech než libovolný LED "žárovky - a na motorkách obzvlášť - a O TO TADY JDE. Když mě někdo zastaví jak jedu na skútru s evidentně nežárovkovým zdrojem světla, nebudu se sápat nikam pod kapotáž, abych mu vytáhnul onu "LED-halogenku" a ukázáním potisku na patici mu dokázal, že je homologovaná, ale vytáhnu z "kufru" někde pod sedlem do fólie zatavenej certifikát - a on to holt bude muset uznat. V opačným případě neplatím žádnou pokutu, ale nechávám vše poslat do správního řízení a tam potom můžu argumentovat a předkládat důkazy včetně podání trestní žaloby na neoprávněný zadržení "malýho techničáku" atd. Prostě pokud něco koupím v kamenným obchodě nebo v český í-šopě a dostanu k tomu certifikát s označením o evropský homologaci = neboli právě s tím označením "E + číslice v kroužku", tak jak už dal MetalGod, JÁ NEJSEM POVINEN OVĚŘOVAT HOMOLOGAČNÍ ZNAČKU - k tomu má oprávnění a zároveň povinnost jedině příslušná státní zkušebna ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MetalGod

#17 Příspěvek od MetalGod »

Tady je směrodatný E s cifrou v kroužku, jestli je pravý, nebo falešný, není Tvůj problém.
Dyť se podívej na tzv. denní svícení - kolikrát to svítí míň, než kdyby sis místo toho nalepil alobal, věčně samej studeňák, jindy naopak má tendenci oslňovat. Řeší to někdo? Sotva.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Ale když dáš pokutu na místě, tak se automaticky zříkáš všech opravnejch prostředků i možnosti jak píšeš "žádat odškodný od někoho jinýho", prostě uznáváš jen a jen svoji chybu. Když to ale pošleš do správního, tak tam už se jede po tvrdší linii, ale taky se musí přihlížet k dalším právním skutečnostem, třeba i k tomu, že něco koupíš V DOBRÝ VÍŘE, což je právní formulace obsažená i v zákoně atd. A pamatuje na to i Novej Občanskej Zákoník, prostě aby se skutečně tyhle věci nepřenášely na obyčejný právnicky nevzdělaný lidi, tak právě věc takto koupenou IN BONA FIDE = V DOBRÝ VÍŘE (v nějakou deklarovanou vlastnost nebo skutečnost) ty sám už nemusíš prověřovat a pokud se prokáže, ža danej certifikát je padělek, respektive potvrzení něčeho co neexistuje, "jde" případnej postih za viníkem. A toho by ses v případě zaplacení pokuty na místě doslova sám zřekl ... Prostě koupil jsem věc s homologací, dostal jsem na to papír s potvrzením od zkušebny, kterou musí naše normy podle €urochujskýho práva uznávat - musím to uznat i já a tak s tím prostě jezdím. Pokud chce někdo tvrdit, že to tak není, musí mi nejdřív dokázat opak a ne mě na fleku za něco trestat - presumpce neviny je základem po celý Evropě platnýho práva a součástí i neevropskejch právních zvyklostí. Basta.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Zkus tam dát jen těch 25W .
Ondra2

#20 Příspěvek od Ondra2 »

Fakt, že něco má E v kroužku neznamená, že si to můžu dát bez problémů na auto/moto. Pokud byly světlomety homologovány s určitým zdrojem světla, nemůžu ho měnit. Když si koupím xenony D2S s balastama (to, co se dává do fabrických xenonových světlometů), taky budou mít E v kroužku, ale nemůžu je dát do světel, která byla homologována s Hx žárovkou. Taky když si koupím oktávku s halogenama, nemůžu vyměnit celý světla za xenonovou verzi, ikdyž mají E v kroužku a navíc i všechny další homologace. To E v kroužku u těch ledkových parodií může taky být jen homologace EMC, se světelnýma hodnotama to nemusí mít nic společného.

Žádná dobrá víra tě nezachrání, na druhou stanu šance, že ti budou kontrolovat čínský skútr je absolutně minimální.
denis15

#21 Příspěvek od denis15 »

Hlavně změřit, co leze ven na tu žárovku. Většinou je hlavní světlo krmené střídavinou a dost vysokou, alespoň u levnějších scooterů a to nahradit není easy. Zbytek byl již napsán :-).
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Chyby v alternátoru nebývají , ale pokud je jen na 25W , neumí svítit 35W .
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“