Když jsem měřil původní v jakým jsou asi po roce stavu, většina měla 1,4 až 1,45V. Jaký ale překvápko, jedna AAA měla 1,75 a další 1,83V. A kupodivu na 10A rozsahu multimetru dokázly chvilku dát do zkratu 2A, takže žádná měkota. Jak je to možný, nový alkalický přeci mají cca 1,55V.
GP alkalický články AA a AAA
Moderátor: Moderátoři
GP alkalický články AA a AAA
Když jsem měřil původní v jakým jsou asi po roce stavu, většina měla 1,4 až 1,45V. Jaký ale překvápko, jedna AAA měla 1,75 a další 1,83V. A kupodivu na 10A rozsahu multimetru dokázly chvilku dát do zkratu 2A, takže žádná měkota. Jak je to možný, nový alkalický přeci mají cca 1,55V.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
To je jako s těma nabíjecíma 9V destičkama z Lidlu, co jsi tu psal, že hned odejdou. Já mám 4 ks, (Goldstar multimetr, Leica Disto laser dálkoměr, Raytec pyrometr a termočlánkovej teploměr TM1300K). Goldstar jsem nabíjel asi 4x, ostatní 2x. Nabíjet je dám když začne problikávat symbol slabý baterky. Zdroj konstantního proudu 25 mA, žádný hlídání maximálního napětí, prostě je druhej den odpojím.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A protože měly stejnou chemii jako RAM články, dobíjel jsem je kdysi nejvýše na těch 1,65V, abych je nezničil. Stejně mi však po čase vytekly.
Jestli byla změněna technologie, nebo snad použité chemikálie...
Znovu jsem ještě změřil ten lithiový.
Tentokrát místo DT9205, raději metráckým M1T330, viz foto (pořízeno web kamerou)...
- Přílohy
-
20161114_215411.jpg- (52.27 KiB) Staženo 117 x