Sony Bravia - jak naladit Skylink.
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Sony Bravia - jak naladit Skylink.
Zkrátka a dobře nechtěný umáčknutí se a vše bylo ztraceno.
Takže po několikati hodinovým boji se mi podařilo v "automatickém satelitním ladění" cosi nastavit, aby to přijímalo aspoň ČT1.
Vím, že se tam nastavuje nějaká frekvence, symbolický tok a polarizace. Pak v LNB nějaký Diseq a co já vím ještě, co mě teď nenapadá, protože je tam toho víc
Máte někdo nějaký zkrácený postup, jak co nastavit, abych dosáhl naladění všech CZ kanálů z té "free nabídky", jak se platí jen tím servisním poplatkem?
- Artaban001
Mám tuto televizi a základem je najít signál příslušného satelitu v menu nastavením varianty přepínače DiSEQqC. Není řečeno, že pro Astru 3 to musí být zrovna varianta "B". Je nutno vyzkoušet při které variantě se objeví signál. Největší pitomostí u tohoto modelu je, že nejdou vymazat po naladění nepotřebné programy. Je možné je pouze přesunovat. Jinak ale s touto tv plná spokojenost.
- Artaban001
Jinak mi jde ne o to jak to nastavit, ale co tam mám nastavit. Jednu tu frekvenci tam mám. (je tam tuším Prima, ČT1,ČT2, NOVA a ještě nějaký TV rozptýlený v tom "Channel listu" - seřazovat to nebudu, to by mi už z toho asi trefil šlak
Kolik těch "transporderu" potřebuju, aby na tý TV byly všechny dostupný CZ kanály (aspoň v rozsahu DVB-T CZ)
V přehledu Skylinku je těch transpordéru kolem 20-ti.
Všechny tyhle peripetie začaly tím, že se tam objevovaly hlášky, že se má přeladit na jiný kmitočty kvůli tomu přechodu na HD. Jinak bych se v tom "nevrtal"
- vasilceral
Artaban001 píše:...
Jinak mi jde ne o to jak to nastavit, ale co tam mám nastavit. Jednu tu frekvenci tam mám. (je tam tuším Prima, ČT1,ČT2, NOVA a ještě nějaký TV rozptýlený v tom "Channel listu" - seřazovat to nebudu, to by mi už z toho asi trefil šlak) Někde psali něco o nějaký funkci "FastScan" - asi to tahle TV nemá. Takže mi nezbývá nic jinýho, než:
Kolik těch "transporderu" potřebuju, aby na tý TV byly všechny dostupný CZ kanály (aspoň v rozsahu DVB-T CZ)
V přehledu Skylinku je těch transpordéru kolem 20-ti.
Pokud ta telka tedy f-ci "FastScan" nemá (to by jsi měl zjistit v MENU), tak nejlépe ladit manuálně.
Tady je aktuální přehled všech programů (TP a jejich kmitočtů), které Skylink momentálně poskytuje.
Není jich 20, ale pouze 16 (pro pozici 23,5°E) a z nich ještě nemusíš všechny ladit. Nalaď si pouze ty, které programy máš ve "svém balíčku" (zaplacených) programů
Pokud telka neumožňuje přesun programů, tak máš 2 možnosti:
- stáhnout je na flashku (přes USB), upravit jejich pořadí v PC (vytvořit seting) a nahrát nazpět do telky,
- anebo je pouze uspořádat (vytvořit) v některém z favoritních (oblíbených) seznamů. Tam si můžeš "přetáhnout" jen "ty potřebné", v pořadí, které ti bude vyhovovat (tam bývá přesun možný).
P.S.
Skylink využíval pro f-ci FastScan TP s frekvencí 12070. Poněvadž ale SL právě teď tento TP úplně opustil (zrušením všech SD programů ČT - na této frekvenci), nwm přes který TP bude probíhat f-ce FastScan nyní. Ne všechny (starší) typy receiverů, či tvp (s f-ci FastScan) budou i nadále tuto f-ci podporovat - pokud nejsou v nejnovější verzi 1.5, anebo aspoň 1.4
http://www.skylink.cz/prijimace-a-modul ... link-ready
Na tom označeným transponderu je kromě těch uvedených programů ještě několik dalších - mám pocit i že nějaký Primy (celý jsem to nezkoumal, telka není moje).
Takže moje poslední otázka k tomuto tematu, než jej budu považovat za vyřešený: Co z toho výpisu mám ještě "proladit"?
- Přílohy
-
naladěný.png- (215.76 KiB) Staženo 315 x
Budeš muset podle předplaceného balíčku dohledat z nabídky programy - tedy frekvence. Všechny by měly být z původního SAT, jako je ta hrající ČT.
Kéž by výrobci těchto monster ošlahli menu z nejlevnějšího přijímače...
Televize při automatickém ladění najde téměř všechny transpordéry z nabídky a pokud něco vynechá, tak se tam parametry nenalezeného transpordéru zadají dodatečně a pak se nově zadaný transpordér proladí v ručním ladění.
Satelitní ladění u těchto tv Sony je poněkud neobvyklé, ale dá se to zvládnout. Jak už jsem psal někde dříve, tak jediný nedostatek v menu je nemožnost vymazání nepotřebných programů.