Mascom 2000hd nenaladim transponder
Moderátor: Moderátoři
Mascom 2000hd nenaladim transponder
- monterjirka
- monterjirka
Už jsem jednou zažil, že přijímač nechtěl naladit jedno TP (12168 V - očko a přijímač optibox PVR), po testu u mě doma přijímač OK, měřákem parabola taky OK (monoblok inverto black, měřák dreamsky TSF 40) a přesto spolu nechtěly na tomto jediném TP fungovat, ostatní bey chybky. Pomohlo až vyřazení TV/SAT zásuvky a přímé připojení do stb, pak už bez problému.
K čemu v takovém případě může docházet? Koax i konektory celkem solidní - belden H121, zásuvky schweiger DSE650. Napadá mě jen nějaké nepřizpůsobení/zázněj, který tu frekvenci TP prostě naruší.
S tím SBI mám pokračování zítra - ke vší smůle ten můj "měřák" dreamsky si s DVB-S2 neškrtne
Kvicala_r píše:topfield SBI 2050/2060. Zkouším doladit nový transpondér 12344/29900 a kvalita nula.
Dnešní pokračování - výměna LNB s popraskanými kryty apertury a diseq (cca 15let staré noname komponenty). Náhrada novým Inverto nonoblok. A23,5 středem paraboly (byla mimo osu) nastavení signálu podle zbývajících DVB-S H a V TP. Signál s 85 parabolou výborný (samozřejmě hlídám i skew). Kontrola konektorů a opravy lajdácké práce. Nyní komplet přijímací soustava po revizi - kabel od paraboly vede bez další bižu přímo do stb. Stále však problém při občasném přepnutí na TP 12344 že je signál 99, ale kvalkita nula - rozběhne se během cca 5 vteřin, nebo se musí přepnout na jiné TP a vrátit zpět.
Test na A1 a V/H polarizaci - tohle nedělá. Takže poslední možnost buď problém fw (ten se aktualizuje automaticky z eteru), nebo zdroj na odchodu (stb cca 5 let). Otázka hlavně pro RadkaB a Scoripona - už jste takovou patálii někdy řešili?
Vím, že u TF6000, když byl na odchodu zdroj přestali fungovazt první V/Hi pásma, ale to HD zatím servisně neznám. K revizi mi přístroj půjčit nechtěli - prý je to pro ně v pohodě, ale mě taková práce štve - odcházím s pocitem "odfláknuté" práce a taky mi vadí, když něčemu nemůžu přijít na kloub.