Prodám LED diody a LED panely

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Přivezli to ve 1/4 na 7 večer, už jsem nechtěl roztahovat kutloch. Ale půjdu jich pár vyzkoušet na testřík - obyčejnou od supersvítivý jde poznat lehce...

EDIT: tak je to jak jsem říkal, jsou to obyčejný 20mA LED v 5mm pouzdru, dokonce mám pocit, že jsem podobnej typ kupoval nedávno přes lanškrounskou prodejnu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od cputakt »

Takto vypadá červená dioda na lithiové 3V baterii ale foťák v telefonu to neumí nafotit je to dost zkreslené.Zjistil jsem že s diod se dělali různé informační tabule nebo běžící elektronické noviny takže svítivost pro tento účel dostačující.
Přílohy
LED.jpg
(117.33 KiB) Staženo 92 x
mi-ro

#18 Příspěvek od mi-ro »

To jako červená LED přímo na baterii? Neměl jsi pocit, že tě pálí prsty? Aspoň že jsi to stihnul vyfotit.
..to bude jen ňákej odpůrek
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od cputakt »

Proč by to pálilo běžně se prodávají takové mini svítilny kde jsou dvě baterie CR2032 i já je mám na kole a svítí to velice slušně a nic se nepálí.
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

Ten "FTIP" je v tom, že lithiová knoflíková baterie má tak velkej vnitřní odpor, že při odběru LEDkou kolem 20mA na ní je pokles napětí "tak akorát", aby LEDka svítila a nepálila. Jo, její životnost klesne z desítek tisíc hodin svícení na pouhej zlomek několika set hodin - ale to pro takový to "svítítko jako přívěsek na klíče" je mnohonásobek jeho mechanický životnosti ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“