Slevněné CD, DVD

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

#16 Příspěvek od starecd »

Já zas můžu říct, že jsem měl možná štěstí na DVD-RW z Kaufu, Maxell a Emgeton už jsem asi 10ks vyhodil, protože buď nešly načítat nebo jen v PC a nešly vypálit nebo smazat. A Kaufové fungují zatím bez problému.
konosuke

#17 Příspěvek od konosuke »

Dříve oblíbená značka Maxell selhala, zlaté DVD-R jsou mizerné jakosti a zmetkovitost cca 20% ale to bylo za 49 Kč/ box 10 ks z Planea inu za málo peněz málo muziky...No a v AutoContu jsem objevil TDK a Memorex, CD-R a DVD-R 5 Kč a 7 Kč.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem koupil salám 50x CD Verbatim á 6,90 a a salám 100ks DVD Verbatim á 7,90. Napálil jsem 3 x CD a 5x DVD a jedinnej problém. Sice to je za víc, než tu píšete, ale chleba to nežere. Jinak místní servisák co mi to dodal se podivoval že si nějak nevšiml, že by se tyhle optiky vytrácely z trhu, nabídl mi od každýho typu aspoň 5 výrobců a neomezenej počet. Věřím mu, před rokem mi dokázal na starý CNC sehnat 5,25" DS,HD diskety a 3,5" diskety Verbatimy má stále ještě skladem. Kde to bere netuším...
Jirka
konosuke

#19 Příspěvek od konosuke »

Nemá v nabídce CD-R, DVD-R Taiyo-yuden tedy asi JVC ? Jednou tu někdo sháněl...Dost dobré, říká se.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
starecd

#20 Příspěvek od starecd »

Já jsem je sháněl, ale asi vystačím se Sony, popř. TDK. Z trhu zmizely JVC posledně jsem je kupoval ve Sparu 25ks/89Kč, Kodaky jsem našel na netu v Praze ve 2 prodejnách, ale celkem draho.
starecd

#21 Příspěvek od starecd »

Ještě trochu oživuju téma. Tak už mi ani TESLA 911 nečte některá CD, bohužel nevím, jakou rychlostí byla pálena, tehdy mě to pálil známý. Takže paradoxně Novaline jsou první kaput, ještě mi je čte vypalovačka, takže nová kopie, kde už píšu datum kopírování. Dále mě nenačetla Princo, Proformance(údajně licence TDK), vrchní vrstva jako by korodovala úplně hnědne a při tom není na slunku. Paradoxně staré multidisky u kterých se "loupala" vrchní vrstva drží(ty jsem zálohoval jako první a mají určitě 10let). TDK zatím jede, i když koroze je taky znát.
Údajně jeden z nejlepších zlatý Kodak měl zas nečitelnou úplně matnou vrstvu ze strany čtení. Po přeleštění jede OK.
konosuke

#22 Příspěvek od konosuke »

optická média jsou za výsluním, kusovky již (skoro) nikdo neprodává leda náš místní AutoCont Simpo CD-R Imation á6 Kč, TDK á5 Kč, DVD+R Imation, TDK á7 Kč
https://www.google.cz/maps/uv?hl=cs&pb= ... EQoioIdDAK
mi-ro

#23 Příspěvek od mi-ro »

Z FB fora Zvukařů: nekupujte CD skupiny Verbatim, jsou to podvodníci, prodávají je prázdná!
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“