Zajímavé zapojení PWM s 555
Moderátor: Moderátoři
Souhlasím že max výkon arduina reálně je 10Mhz. Já jsem nastavil registr na 3Mhz. Mosfet má reálný spínací výkon kolem 45 ns/1 pomocí dalších obyč tranzistorů se to dá doladit. 3Mhz je reálně 3us/1. Tak potom mosfet má ještě velkou rezervu při středním výkonu. odzkoušeno....
Snad jsem nic nenapsal blbě, kdyžtak se omlouvám
rychlost volných elektronů je (bez el. proudu je cca 2x10na6 m.s/1
driftová rychlost (pod el. proudem uspořádaný tok elektronů) je o trochu menší a to řádově 10na5 m.s/1.
Dle Einstenovy rovnice pro fotoelektrický jev hv=Av+1/2mev2 vychází rychlost přeměny na 8,9 x10na5 ms/1 při napětí 12v 10A
Jen jsem chtěl ukázat že ten mosfet to stihne v tomto zapojení
Ale taky se mohu mýlit
Uvědom si, že mícháš spínací čas s periodou. Perioda u průběhu i neharmonickýho se skládá z doby náběhu impulsu ("čela"), trvání impulsu a doby spádu neboli doběhu impulsu ("týlu"). Prostě za tu jednu periodu se spínací prvek musí stihnout sepnout i rozepnout. A perioda kmitočtu 3MHz je opravdu 333ns - neboli za tuhle dobu se musí stihnout v tom tvým případě sepnutí, rozepnutí a ještě nějaká doba plnýho sepnutí k přenosu výkonu.gubajs píše:myslel jsem že 3mhz je 1000000 hz ... z toho pak vychází 3 us ne?
stačí 4 kroky pro nastavení pwn na pin
To 333ns moc nechápu, můžete prosím vysvětlit ? Jj jsem říkal že se můžu mýlit
A kutilmile - nelituju tě
Ptala jsem se na počet kroků v regulaci jasu, reguluješ přece jas těch LEDek, ne? Tak v kolika krocích od nesvítí po 100% svítí ho můžeš na těch 3MHz regulovat?
A kutilmile - nelituju tě
http://320volt.com/en/pwm-girisli-sabit ... ed-surucu/