Lehovno OneKey Recovery

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

Lehovno OneKey Recovery

#1 Příspěvek od rnbw »

Potrebujem preinstalovat Windows na notebooku Lehovno G580. Media k tomu, samozrejme, ziadne nie su. Na disku je recovery particia, z ktorej sa ma nabootovat zapnutim notebooku stlacenim tlacidla OneKey Recovery vedla vypinaca. Tolko teoria.

Prax:
1. Tlacidlo OneKey Recovery sa sprava rovnako ako vypinac, recovery sa nespusti a bootuje normalny OS.
2. Vo Windows tlacidlo OneKey Recovery nerobi nic.
3. Vo Windows je nainstalovany SW OneKey Recovery, v nom je moznost spustit obnovu restartom do recovery particie - samozrejme, ze to tiez nefunguje, len sa restartuju Windows...
(Recovery particia ma spravny typ 12, preinstalovanie SW OneKey Recovery nepomohlo).

Vo Windows v SW OneKey Recovery je moznost vytvorenia bootovacich DVD, tak som to skusil. Vraj to vytvori 4 DVD...
1. Po vypaleni a verifikacii prveho to spadlo s nejakym chybovym kodom.
2. Odinstaloval som antivirus a vsetky veci, co bezali na pozadi. Druhy pokus s DVD-RW - prve preslo OK. Ale je tam ine mnozstvo dat ako na prvom DVD-R, takze to prve mozem vyhodit a napalovat znovu.
3. Zobral som dalsie DVD-R. Tentokrat to spadlo s tym chybovym kodom az po 3. DVD! Pritom stupnica ukazovala 99 % a DVD nebolo plne. Takze pravdepodobne niekto nevie pocitat a skutocne mali byt len tri.

Dnes skusim, ci to pojde z tych DVD aj obnovit. Pre istotu s druhym HDD a az ked to prejde, tak prepisem ten povodny HDD... Ak nie, tak mozem 4 DVD vyhodit a skusit napalovanie znovu, ze kedy to tentokrat spadne (keby som vedel, ze skutocne stacia 3 DVD a nie 4, tak pouzijem DVD-RW, ktorych 3ks mam).

Berte to ako varovanie pred kupou akychkolvek produktov tejto znacky.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukas-Peca »

Na co tolik DVD? 8O To je potřeba pro nabootování 16 GB dat?
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

To je na obnovu celych Windows. Ktore su, mimochodom, od M$ na jednom DVD :D
PC-maniak

#4 Příspěvek od PC-maniak »

Lenovo mam a mel ho i muj otec

a tlacitko recovery fungovalo dobre (ted uz ne na cisto sem dal W10)

nepodelal sis necim ten recovery oddil ?

ono u pc kde to tlacitko nebylo a bylo potreba zavadet ten recovery oddil se spesl dvd tak kdyz si ho stratil byla na to jednoducha finta..

ten recovery oddil si nastavil jako aktivni a pri dalsim rebootu ti to skocilo rovnou do toho recovery gui :wink:

EDIT: nedelal si update na W10 ? z jine verze ?
Tomáš
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Nikdy nepoužívat žádný recovery sračky od výrobce! Lenovo tu máme ve firmě taky. První věc bylo zrušení všech partition a čistá instalace OS, pak drivery a základní programy, nějaký to přizpůsobení OS a pak image Acronisem. To je moje vlastní recovery. Dělám to tak vždy, u HP, Lenova i Dellu. U Dellu nechávám na disku jen tu partition s diagnostikou.
Prostě mám k těm všem předinstalovanejm sračkám značnou nedůvěru.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Nebolo to moje, dostal som to nefunkcne (obliate pivom). Dosku som opravil, klavesnicu vymenim. Potrebujem to dostat do stavu, aby som to mohol predat - vymazat disk a preinstalovat Windows tak, aby fungovalo aj recovery. Ziadne sranie s nastavovanim Windows (tie som pouzival naposledy vo verzii Me), maximalne odinstalujem nejaky malware (McAfee a pod.)
serviceman

#7 Příspěvek od serviceman »

U MSI mám na recovery partition dokonce 6 ISO. Nakopíroval jsem si je vedle, udělal DVD a nabootoval. Nabídka říká, že zformátuje celý disk. V tom případě bych očekával i vytvoření nové recovery partition a nakopírování těch šesti ISO.
Pokud by to u Lenova bylo podobné, měl bys to vyřešené.
Přílohy
2016-11-21_12-24-46.png
(65.78 KiB) Staženo 88 x
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Ano, dufam, ze to vytvori zase aj recovery particiu a tentokrat aj funkcnu... Skusat to budem na inom disku, keby to nahodou zase skoncilo s nejakou chybou.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já jsem to na mým T60 dělal, ale moc si to nepamatuju. Ale recovery se tuším tváří jako jinej disk, takže se zformátuje C: (to jsem určitě dělal) a pak se instaluje OS, takže musí být jinde. U mě to proběhlo OK.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
keemo

#10 Příspěvek od keemo »

Zrovna mam na stole g505 po havarii systemu. Obnova do tov. nast. zabrala. Zistene vadne sektory na disku. Tato verzia samozrejme nevie vytvorit bootovacie medium tak hladam normal sposob ako to cele dostat na novy hadr. Seriem sa s tym cele poobedie. Nainstalovat nove vidle? Pche. Win 8.1 with Bing. To je ten hlavny problem. Pustil som na noc klonovanie celeho disku, uvidime co to urobi. Fuck that
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Nechapem, preco k tomu nemozu dodat jedno DVD s instalaciou Windows, ako to ma napriklad DELL. Tam su to ciste Windows bez malware (ale aj bez driverov), akurat OEM pre DELL.
keemo

#12 Příspěvek od keemo »

Normalnou BFU metodou to proste nemam ako dostat na novy HDD... skusim pripadne este starsiu verziu (ta pre w7 vedela urobit niekolko DVD a prve bolo bootovacie tak to slo pekne obnovit) Ak ani toto nezaberie tak to asi vratim obnovene a s povodnym diskom...
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Tak obnova z 3 DVD na cisty disk presla. Windows funguju a vytvorila sa aj recovery particia. Stale sa vsak neda recovery spustit z disku... :roll:
keemo

#14 Příspěvek od keemo »

Tak sa to podarilo preklonovat cele :)
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Stiahol som Lenovo OKR 7 Engineering DVD - zjavne to uniklo priamo z Lenova. Da sa s tym nainstalovat OKR (OneKey Recovery) na cisty disk (vtedy sa da nastavit velkost particie C: ) alebo nainstalovat, ked su uz particie pripravene (vtedy to urobi image z C: ) alebo nieco opravit ("fix ASD").

Ta oprava by mala riesit prave (ne)bootovanie, ale nepomohlo to.
Dalej som skusil nainstalovat OKR na cisty disk - vtedy bootuje. Takze sudruzi z Ciny asi niekde urobili chybu a na tomto notebooku to uz od vyroby nefungovalo.

Teraz som obnovil disk z recovery a skusam instalaciu OKR. Ak bude bootovat, tak ten novy image v skrytej particii prepisem tym povodnym factory a hotovo...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“