Raketovej batoh, zastaralé, máme osobní jet coptéru.
Moderátor: Moderátoři
Raketovej batoh, zastaralé, máme osobní jet coptéru.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
Radovan_79
- serviceman
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Zásadní pro stabilizaci je vzájemná poloha těžiště a působiště vztlakový síly - pokud je těžiště nad působištěm vztlaku, je soustava přirozeně nestabilní a potřebuje gyroskop nebo podobnou vyfikundaci pro řízení stabilní polohy. Když se to otočí a působiště vztlaku bude vejš, bude spodní poloha těžiště působit autostabilizačně - stačí si nechat projít kebulí PROČ je raketa s tyčí stabilnější než raketa bez ní ...
To je naprosto stejný problém jako přistávání u Space X, taky má těžiště nad generátorem vztlaku a to o pěknej fous možná 10x výše, než ten maník.
Mě spíš překvapuje, že ty 4 prouďáky (mimo jiný, jsou prý český z Velký Býteše) jsou ve svazku hned vedle sebe. To je na přesnost jejich regulace tahu mnohem náročnější, než kdyby byly na ramenech jako to má kvadrokoptéra. Nebo jeden silnej uprostřed a pomocný plynový trysky šikmo do stran jako to měl třeba Armstrong v simulátoru měsíčního modulu v programu Apollo se kterým taky havaroval.
Nojo, technika za těch 50 let malinko postoupila. Dnes se přesný několikaosý gyro a akcelerometry vejdou do jednoho švába, tenkrát to byl kopací míč s pár motorama a kupou snímačů složitých jak mlátička.
Tyhle stabilizace pro coptéry si dnes lidi bastlej a programujou doma na Arduinu s pár přídavnejma pididestičkama a nebo si to koupěj za pár stovek z Číny komplet hotový.
termit256 píše:Za povsimnuti stoji, ze drtiva vetsina videi s jetpacky se odehrava nad vodou. Vynalezci se zjevne poucili z osudu typka co vymyslel segway
No tak ono když brali vztlakovou sílu hadicí od vodního scooteru to ani jinak nešlo.
to Radovan 79: Proč si myslíš, že má neoprén? Je nepropustnej (skoro).
- Artaban001
Přemýšlel jsem nad tím "zázrakem", na kterým ten Zapata lítá.
http://www.theverge.com/2016/4/15/11439798/franky-zapata-racing-jet-powered-flying-hoverboard-interview
Měl v prostředku ve svazku 4 asi hnaci motory a po stranách jsem rozeznal 2 balanční, který měly u sání sítěný koše na ochranu před nasátím předmětu. V báglu měl nejspíš palivo a možná i nějakou tu baterii (vede mu do toho hadice)
Zajímalo by mě, zda ty proudový motory dokáží vybalancovat člověka jen změnou tahu, nebo zda po vzoru V2-ky mají odkláněcí servo křidýlka na změnu směru tahu (i ta malá turbínka bude mít podle mě nějakou tu setrvačnost, z jakou reaguje na změnu "plynu"). Jinak je jasný, že funkčnosti je to podobný jako SEGWAY, nebo 2D SEGWAY ("židle" s jednou nohou zakončenou koulí, která může židli pohybovat do boků i vpřed-zad)
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
termit256 píše:...Vynalezci se zjevne poucili z osudu typka co vymyslel segway
Ono výrobce a vynálezce se dá splést, ale nemělo by se to stávat často.
Britský milionář Jim Heselden zemřel poté, co se s dvoukolovým elektrickým vozítkem Segway zřítil z útesu do řeky. Heselden byl majitelem společnosti, která vozítka vyrábí... Heselden zakoupil také americkou společnost Segway, která vyrábí oblíbená dvoukolová vozítka.
Zdroj: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vy ... le:678524/
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]