Myčka neohřívá vodu
Moderátor: Moderátoři
Myčka neohřívá vodu
dostala se mi do ruky myčka cca 5 let stará na díly.Údajně vadný programátor.
Zapojil jsem ji a normálně myla akorát neohřívala vodu, Myslel jsem vadné relé na desce. Zkusil jsem a normálně spíná. Myčku jsem rozebral a měříl zda jde napětí na těleso,napětí jsem naměřil a myčka začala ohřívat. Po opětovném spuštění přestala opět ohřívat,ale napětí na těleso normálně jde,jak do tělesa tak i z něj. Měřeno digitální zkoušečkou. Co to může být,pecka na relátku že nepřevede proudy potřebné. Jedná se o myčku AEG ELECTROLUX Favorit ,3in1.
Děkuji za rady.Milan
Ale ta digitální zkoušečka, to je co? Když už, tak buď multimetrem, nebo aspoň Vadaskou.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
https://www.elektro-shop.cz/provozni-me ... apeti.html
Když jsem zkoušel fázovkou,tak svítila na obou kontaktech tělesa.
Jinak měřil jsem oproti kostře.
Ale podle to, že píšeš, že ti to svítilo na obou koncích, tak má misocko asi pravdu a nemáš nulu. Fázi ano.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Další příčinou může být ucpaná hadička k tlakovému spínači, který je vpředu vpravo dole, někdy se zapeckovaly také kontakty tohoto spínače a ani sepnutý nevedl. To se ale dalo (po vymytí hadičky) udělat i per huba - fouknout/táhnout - a současně měřit přechodový odpor na kontaktech. To by mohla být příčina chybějící nuly na tělese.
Další příčinou (ale teď nevím, jestli to bylo zrovna u AEG) býval mikrospínač na klapce indikující průtok lázně přes topné těleso. Zarostlá klapka tento spínač neutlačila, bylo nutné ji rozcvičit. Nicméně tuto poruchu by měla řídicí jednotka indikovat zastavením myčky a blikáním LEDek oznámit příčinu.