Vypalovač na baterie.
Moderátor: Moderátoři
Vypalovač na baterie.
Jenže narážím na konstrukci toho nosiče. Nejlepší by byl nějakej keramickej váleček se šroubovicí ale nic takovýho nemám.
Nějakej nápad na co namotat spirálu co bude pálit cca 150W? Nějaký šamotový kostky do kotle a vybrousit na hranách zářezy pro rozteč šroubovice?
Ještě mě napadá elektronická zátěž co by omezovala na 10A a zároveň od výkonový ztráty feta, třeba od jeho teploty. Nebylo už někde něco podobnýho zveřejněnýho? Elektronická zátěž, co se zde před časem probírala je moc složitá.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Prodává se to v několika provedeních včetně typu s okama na koncích, povlečenýma pevnou bužírkou, aby se to dalo vzít jen tak do teplejch a pižlat jenom tím drátem. Původní určení - do balíčku nouzovejch potřeb pro přežití v případě havárie/katapultáže pro piloty US-ARMY a US-NAVY, bylo to samozřejmě součástí soupravy pro přežití i v kosmickejch lodích.
A kutilmile - nelituju tě
Po vypnutí ze zásuvky začne vybíjet.
- Přílohy
-
Desulfator.jpg- (23.7 KiB) Staženo 198 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ale vnuknul jsi mi myšlenku. Mám tady pár topnic z elektrickýho konvertoru Turbo, taková ta přitápěcí potvora na nožičkách s ventilátorem za 7 stovek. Má dvě sekce po 1 KW. Topnej odpor je z pásoviny cca 0,5 x 4 mm zohýbaných do "zmije" a celý je to provlíkaný ve slídový desce, co je po stranách mimo topnici vyztužená plechem. Ty sekce mají cca 50 R každá. Když je zkrátím na vhodnou dýlku a do ty slídy osadím vývodní šroubky a pod ně dám mezi podložky vývody odporový pásoviny, tak by z toho mohlo být celkem konstrukčně slušný vybíjedlo.
To forbiden: Vidíš, obkladačka je dobrej žárovej matroš a nexo se i válí ve sklepě jako náhradní od stavby. Jen nesmí navlhnout, pak má tendenci explodovat při lokálním přehřátí. Tu pilku nemám ale stejně poslouží mafl s diamanťákem a ten mám.
Díky za snahu pomoci.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Podstatné je, že se daly ty sekce spojovat paralelně, pro snížení celkového R. Chystal jsem si to jako 8Ω zátěž, ale nakonec to skončilo bůhví kde...
Z té topící kostky by to šlo asi udělat, navíc už tam máš ventilátor pro ofukování.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...