Vyvřená autobaterie 2 roky stará, Felicie 19 let (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Vyvřená autobaterie 2 roky stará, Felicie 19 let (přesunuto)
Dnes se mi stala tato událost. Z mým otcem on řídil jsme jeli trochu delší vzdálenost nebo jestli to je náhoda nebo co.Při zpáteční cestě začalo něco smrdět zastavili jsme u nejmenovaného na nákup supermaketu otevřel jsem kapotu od motoru a ten smrad který byl nesnesitelný kolem parkující lidé jen se otáčely nicméně dojeli jsme domů a napadlo mi sáhnout na bateríi a ta byla horká příčina byla na regulátoru alternátoru místo 14 V tak dával 18 V i víc.Baterie která byla 2 roky stará je zničena.Soused regulátor měl tak ho vyměnil .Horší kdyby odešla řídicí jednotka.
Dojel jsem domů, měřák na baterku, bez světel skoro 19V, se světly 18V. Nářez. Nakonec byla proražená dioda v regulátoru dobíjení (KY131 nebo co se tam dávalo).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Po výměně regulátoru OK.
- vasekpetr1
PixelOrgy píše:Voltmetr v pristrojovce je genialni. Stejne jako teplomer oleje. Nevim, proc to neni standard u vetsiny aut....
A teď si představ, že se prodávají auta, která nemají ani ten blbej teploměr na vodu a ani tu teplotu nemáš odkud normálně vyčíst, jedině diagnostikou (např. Opel Zafira B)...toto prostě nechápu. Jako kdyby ten ušetřenej budík v přístrojovce něco vyřešil.
A kutilmile - nelituju tě
-
Radovan_79
Absence teploměru nikomu nevadí (lidi tady nejsou typickým zákazníkem simply a clever automobilky, myslím), ale kdyby nedali škrabku do víčka od nádrže, to by jim lidi a motorističtí novináři neodpustili a na babišdnes by články o tomto měly čtyřciferný počet komentářů...
I tak tu "modrou" funkci kontrolky zavedli až po málem hromadnejch protestech a víceméně z donucení na základě výsledků spousty garančních oprav motorů typu 1,2TSI série EA111 (kódy motoru CBZA - 63kW a CBZB - 77kW), který vyvolaly závady způsobený ždímáním studenýho turbomotoru ...
A kutilmile - nelituju tě