Asus P5GD2 Deluxe - system failed CPU test
Moderátor: Moderátoři
Asus P5GD2 Deluxe - system failed CPU test
Po zapnuti (dal som tam funkcny Celeron D 2.8 GHz) hlasi zo zvukoveho vystupu "system failed CPU test". Zistil som, ze VCORE je len 1,16V (vo funkcnej doske som s tymto CPU nameral 1,35V).
VCORE riadi ADP3180: http://www.rom.by/files/ADP3180.pdf
Na jeho vstupoch VID nameram kod 100110 (poradie podla datasheetu), ktory zodpoveda 1,3875V - akurat je divne, ze logicka "1" ma uroven len 0,2V. Keby bol ale problem v urovni "1", tak by to ale malo brat ako same nuly a teda davat 1,0875V.
Podozrievam spatnu vazbu, asi tam bude nejako pripojena regulacia napatia, aby sa dalo menit z BIOSu. Ale ako? Nenasiel som ziadny specialny IO, ze by to bolo nejako cez super I/O?
Napatie sa pravdepodobne da ovladat cez SW priamo ovladanim VID signalov - tie su pripojene nielen do CPU (cez 4K7 odpory), ale (cez 1K odpory) aj do super I/O (W83627EHF). A prave ono ich stahuje k nule. Asi bude odpalene - ale nehreje sa, ako to byva zvykom pri odpalenych.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Prispajkujem to potom rucne - ked sa pouzije dobre tavidlo, tak to ide krasne - cela strana jednou kvapkou cinu. Nakoniec kontrola - hrotom multimetra vyskusat, ci vsetky piny drzia a potom vsetky prepipat - ci maju kontakt a ci nie je skrat so susednym.
- Přílohy
-
asus_p5gd2_w83627ehg.jpg- (147.15 KiB) Staženo 129 x
Kvicala_r: Toto sa este celkom da, ale niektore veci sa fakt opravovat rozumne nedaju (tablety, smartphony, ultrabooky).
keemo: Parkrat som to skusal aj prispajkovat horucim vzduchom, ale vzdy nejaky pin nechytil poriadne a musel som to aj tak rucne dokoncit.
Atlan: mam stolnu lampu s 20W usporkou, ta vyrobi svetla viac ako dost.
Zaujimava je ta wifi - Marvell 88W8310 - nema podporu v Linuxe.