vykuchal jsem HDD s tímto obvodem http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 245BP.html vypadá funkčně akorát bych ho rád vyndal z DPS a předělal na kompaktnější desku,do pinu 12 přivedu obdelník a to bude určovat rychlost otáček?nebo se jen připojí přes dělič?
V datasheetu to máš napsáno celkem jasně. Na pin 12 (popř. 11) musíš přivést ss řídící napětí od 2V do 9,5V (při 12V Ucc), přičemž důležitý je rozdíl U12-U11(musí být kladný). Směr otáčení určuje ss napětí na vývodu FRS (tři stavy).
díky to sem chtěl vědít.Poradil by jsi mi ještě jak najdu vývody těch sond z motoru ?a jestli se dá určit jestli jsou jejich napájení zapojený do serie nebo paralelně,popřípadě některý výstupy spojený.z motoru leze 8 káblíků.3 sou cívky to je mi jasný,ale jak je zapojenej ten zbytek?
daj se hlavně dobře změřit...mam bohužel typ motoru do kterýho vidět neni ani ty sondy ne. jak by to mohlo bejt zapojený?3 sondy na 5 drátů...když v tom schematu toho obvodu je každá sonda vyvedená zvlášť a napájení maj spojený do serie?to mi nesedí na počet těch vývodů...na desce toho HDD je to přes odporový řady který ani nevim jaký maj hodnoty,ani vnitřní zapojení.jinak bych si to propískal až k tomu IO.