Changhong LT22GX686EB, nekorektně fungující tlačítka

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
houmr

Changhong LT22GX686EB, nekorektně fungující tlačítka

#1 Příspěvek od houmr »

Na týhle televizi mi sice všechno jede, ale kulantně řečeno "nekorektně" fungují tlačítka ovládání přímo na TV. Když nějaké zmáčknu, tak buď procesor nevydá žádný povel, nebo hned několik jako bych tlačítko stisknul několikrát, nebo vydá povel jiného tlačítka. Zkrátka bez DO prakticky neovladatelná.
Co tyhle problémy vlastně způsobuje?
Mj. s mícháním povelů tlačítek má totiž problém i moje autorádio, taktéž i jiné autorádio ve služebním autě a co si tak vzpomínám, setkal jsem se s tímhle nešvarem určitě už u celé řady dalších zařízení.
samponek

#2 Příspěvek od samponek »

Takhle se chovají přístroje z SD ( hlavně dálkové ovladače) často je to zablemtaný od špinavejch ruk, musí se to vykoupat s trochou šampónu.
warp

#3 Příspěvek od warp »

Stačí mít svod na jednom z tlačítek, hlavně při seriovém děliči pomocí odporů. Zkrátka vyčitit a opravit lokální klávesnici, nebo odpojit a používat jen DO.
kovar

#4 Příspěvek od kovar »

Takhle vypadají ta tlačítka uvnitř. Je to špatně technologicky ošetřené a Ag sublimuje po tom základním plastu!
Přílohy
DSCN4558.JPG
(146.95 KiB) Staženo 140 x
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Bud tam niekto nieco nalial alebo tam moze byt nejaky sajrajt z vyroby. Niektore mikrospinace sa daju rozobrat a vycistit (sprej na kontakty, nechat chvilu posobit a potom oskrabat a utriet). Ale najlepsie je ich rovno vymenit, ak je to bezny typ.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“