Plašič krtka-jakou baterii

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

Plašič krtka-jakou baterii

#1 Příspěvek od starecd »

Zdravím vespolek, známá mi dala plašič krtka, ať se na něj mrknu, baterie 800mA Nicd úplně vyklepaná, zkoušel jsem starší taky 800mA a do rána vybitá. Tak se chci zeptat jestli by nebyla vhodnější Ni-MH mám tady 2100, ale nevím, jestli to pískání utáhne.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ak sa jedna o solarny plasic, tak nema zmysel tam davat velku kapacitu, pretoze ten solar je slaby a nestihne to cez den dobit.
starecd

#3 Příspěvek od starecd »

Dělal jsem obdobné, takové svítící kameny dal jsem tam Ni-MH 2400 nabil je, nechal svítit celou noc a přes den se dobily. Navíc ten krtkoplašič by měl fungovat snad i v noci ne? Teď jsem to měřil, na baterce je 0,8V za hoďku akorát nevím, kolik stačí na to pískání, aby se třeba po dvou pískutích nevybila. Proto si myslím, že vhodnější by byla Ni-NH 2400 bez paměti, pokud se "nevymlátí" celá, dobila by se a udržovala kolem 1V.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

Nejdůležitější a taky nejobtížnější je tomu krtkovi vysvětlit, jak má na ten plašič reagovat...
starecd

#5 Příspěvek od starecd »

Tak po 6h je tam pořád 0,8V a to na pískání rozhodně nestačí.
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

K tomu plašení krtků zvukem - známý dělal několik měsíců pokusy v celém rozsahu NF generátoru do 20kHz. Přes zesilovač od slabé intenzity až po slyšitelnost na desítky metrů. Při určitém rozsahu frekvencí údajně jenom štěkali psi v sousedství ale celkem rychle si zvykli a pak jim to nevadilo. Na krtky účinnost nulová. :)
starecd

#7 Příspěvek od starecd »

No mně nemá co krtek ničit, ale nevím jestli to známé fungovalo. Možná jen když byla baterie plně nabitá, jak píšou vydrží 24h. Ovšem pochybuju, že by to ten solární článek nabil na 1,4-1,5V.
samponek

#8 Příspěvek od samponek »

S krtky zkušenost nemám, ale při déletrvajících pokusech s LRAD na 16kHz, což je taky vysílač vysokého tónu si doma pes zvyknul.
Pokud ale LRAD moduluješ zvukem létající mouchy, to už je jiná, na to pes reaguje.
( i člověk )

Krtka by mohla vyplašit modulace LRAD industriálními zvuky bouchajících kladiv a skřípání plechů ( chce to vyzkoušet, lidi to vyplaší )
nebo zvukem zvířete, kterého se krtek bojí, aby ho nesežralo, třeba kočky, nebo jiného zvířete, které si na krtkovi rádo pochutná.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“