Záleží na tom, jestli ti bude chybět automatické přepínání rozsahů, TRUE RMS, bargraf, dvojitý displej, paměť max/min a podobné funkce, které pro některý servis můžou být přinejmenším užitečné.
Protože mi vyhovuje dvojitý displej na Metexu, který mi dělá velmi dobré služby, ale nerad ho někde tahám v terénu.
Na běžný servis v elektroinstalacích, autoelektrice i elektronice jsem si proto koupil rovnou dva kousky
DT-9205A, umí dost a skutečně se vešly s přesností do 1,5% (horší přesnost měly při měření kapacit, proudů na rozsahu 20 A a odporů nad 2 MΩ), ale každý stál jen dvě stovky (šňůry teda mají hanba plut, ty jsem si koupil lepší, což cenu zdvojnásobilo). Jeden zapomenutý v cizím autě mě sice mrzel, ale nijak zvlášť, na autoelektriku jsem totiž ty lepší šňůry nepoužíval, proto mi zbyly.
Zatím mi ty laciné budíky docela slušně posloužily taky.
Na okraj: ten Metex 3850D je prý památeční - na semifinále soutěže Eurobabička 2015 ve Skřivanech mě pan Tauchman poznal a tvrdil, že jsem byl první zákazník, který si u něj tento měřák vybral, někdy v třiadevadesátém.
Datum nákupu bych musel hledat, jestli ten záručák ještě někde po těch letech suším, ale jinak to souhlasí.