zvláštní závada v elektroinstalaci
Moderátor: Moderátoři
zvláštní závada v elektroinstalaci
při práci s horkovzdušnou stanicí si všimnu,že jakmile problikne ta zářivka (cca 0,5 sek interval) tak se na tu chvíli vypne i kompresor u té stanice).
Všechny jističe v v rozvaděči v dílně jsou nové (ale ty polské)...V bytovém rozvaděči jsou cca 8 let staré (od firmy OEZ).
byly utaženy spoje i v HDS (než nám ji zaplombovali),ale to nepomohlo.
Zářivka v dílně a ta zásuvka,kde mám napojenou tu horkovzdušnou stanici je na rozdílných fázích.
Možná to dělají ty polské jističe (aspoň ten jev v dílně),ale nevím jak to zkusit.napadlo mne jen,zatížit každý zvlášt třeba 10A a měřit napětí před jističem a za jističem.Jeslti naměřm rozdíl.To stejně v bytovém rozvaděči.
Nejhorší je,že to nedělá pořád.
V domě je natažen přívod TN-C ,tam je rozdělen na sít TN-S
do dílny mi odchází kabel v síti TN-C a tam je rozdělen na TN-S
S tím,že v bytovém rozvaděči má kabel pro dílnu (4B*6) svůj jistič 20A
jen doplním pro úplnost.Možná se mi to jen zdá ale to časté odcházení žárovek probíhá až od chvíle ,kdy se v domě na chodbě dávaly profily a sádrokarton (kabel od Elektroměrového rozvaděče vede tou cestou.kam se přibližně navrtávaly profily.To jen tak na doplnění celé situace.ALe zas nechápu spojitost s tímto...
Snad jedině,že by se podařilo zrovna navrtat vodič PEN (tím by se snížil jakoby jeho průřez.
Doplňují,že přizemnění vodiče PEN (PE) u nás není... jelikož se koupili ty zemnící tyče,ale náš dům pri výkopu nad 70cm je na skale,tak se to nechalo jak je ...(jen přizemnění vodiče PEN cestou,co udělal EON)
A kutilmile - nelituju tě
Ano, Ekkar má pravdu, ale stejně tak ji má i Kovář - měřením se to dá zjistit i dřív, než na ten sloup někdo poleze.
ANo je to pravda,omlouvám se,impedance se měří přes jednotl.fáze a PEN....a tím se vše zjistí...Omlouvám se
Já bych věděl prd a kulový k tomu, kdyby se mi podobný neřádstvo nestalo před víc jak 20 lety na baráku na dědině - den před Silvestrem, v 8 večer, mrzlo až se mašerům psi lámali v zatáčce a tma byla jak v Obamově řiti ... A po dvou letech postupnýho zhoršování výpadků, poblikávání a spíkání rozběhovejch relátek ledničky, kdy už mi opraváři odmítali domů jezdit ty škvarky měnit se to konečně posralo a upadlo to. A na volání na poruchovou linku tenkrát ještě VČE mi odpověděl maník "...no já nevím, já jsem tady sám, klíče od trafačky mám, ale dovedete mě k ní? Já totiž nevím kde ji máte..."
Naštěstí jsem měl k mání jak informaci o umístění trafačky, tak i silnou baterku a nebál jsem se s technikem vylézt na tu umrzlou střechu sousedova baráku, kde stojí do dneška ta inkriminovaná konzole nahrazující sloup a dělat mu světlonoše a pomocnou ruku při opravě - jinak by to tam čekalo do pondělka do rána... Zmrzlí jsme byli jak sobolí hovínka, když jsme slezli, šli to zapnout a pak se rozmrazovali horkým kafem u krbu - grog si tenkrát nedal, řídil avii ...
Zeptám se,kolik se platí,když EON přijede v domění že hoří PEN nebo něco na odbočce na sloupě k nám a oni zjistí že to není u nich?