Uprava PIC16F876A

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mattock808

Uprava PIC16F876A

#1 Příspěvek od mattock808 »

Zdravim pani, mam taky problem s GSM komunikátorom polskeho vyrobcu. V programe ktorým sa komunikator programuje , kde sa uvadzaju čísla GSM centra a čisla kde ma komunikator volat a posielat správy je predefinovane pocet čísel ktoré sa tam daju zadať na 12 co v polsku staci ,kedze maju predvodlu +48 a 9 cisel tefefonu , ale ak tam chcem dat predvolbu +420 tak mi vojde len 8 cisel.

V programe som to upravil poslem 13 cisel ale komunikator stale zapise len 12 posledne cislo tam nie je po nacitani obsahu.

Je tam PIC16F876A tak to bude asi potrebne upraviť tam a kedze nemám s programovanim PIC ziadne skusenosti , poradte s cim najednoduchsie nacitat obsah PIC a upravit.

Program s komunikator komunikuje kablom v ktorom je cez prevodnik s Max232 . (TX a RX)

dakujem za kazdu radu

foto

Obrázek
PC-maniak

#2 Příspěvek od PC-maniak »

co sem z toho textu pochopil tak nemas zdrojove kody ... tak bohuzel zadna uprava se konat nebude.. to je maximalne si ridici soft napsat cely sam od nuly a napalit ho do picu.. ale to uz je lepsi si to koupit nove :)
Tomáš
monterjirka

#3 Příspěvek od monterjirka »

Přečíst obsah paměti v PIC možná půjde, možná ne, podle toho, jestli to autor "zamknul".
Ale i když se to vyčte, tak se z toho v tom výpisu moc nevykouká.
A i když existuje něco jako disassembler, není velká šance to v tom najít a správně upravit.
Atlan

#4 Příspěvek od Atlan »

Bud vyrobca upravi alebo nic.
mattock808

#5 Příspěvek od mattock808 »

škoda, s vyrobcom som komunikoval a napisal mi najprv, ze pojde aj na zahranicneho operatora , ale ked som mu vysvetlil ze sa tam da zapisat len 12 cisel tak sa ospravedlnil a napisal že to nepojde a ani najnovsi fimware to neriesi.
Len pochybujem že budu robit novy firmware , jeto starsi komunikator PULSON GSM 1 .

ani by ma to nenapadlo,ked som ho kupoval , že je to tak blbo riesene, mal som od poliakov keratonik aj proxima a bez problemov funguju
Cowley

#6 Příspěvek od Cowley »

A musi se vubec ta mezinarodni predvolba nastavovat? Jsou komunikatory, kde staci zadat jen narodni cast telefonniho cisla.
mattock808

#7 Příspěvek od mattock808 »

ani musi na zaciatku musi byt + inac to vypisuje chybu pri zapise do komunikatora.

Este ma napadlo,keby som zohnal firmware a upravit ho potom nahrat upraveny firmware?
PC-maniak

#8 Příspěvek od PC-maniak »

no pokud budes mit ZDROJOVE kody a ne HEX/BIN .. tak ano ;) tam si muzes udelat pak cokoliv
Tomáš
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“