Podivný chování Faxu

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Podivný chování Faxu

#1 Příspěvek od Celeron »

Asi koukáte, na co mít dnes fax ale 1 x měsíčně musím něco přijmout a pak zase odeslat a protistrana na na faxu trvá protože nemá PC. :roll:
Je to Inec CF120 z roku 1992. Přežil bez sebemenší opravy všechny bouřky, výpadky a podobně, běží 24 x 365 x 23, to je nějakých 200 000 hodin.
Sice je stále funkční ale asi tak poslední měsíc, dva, když přijdu do kanclu a rozsvítím tři zářivky 2x 36W, tak fax odstřihne papír a to pokaždý. Po lince se to nešíří, jde to po síti. Zkusil jsem fax pověsit na UPS z baterky a nedělá to. Zkusil jsem vyměnit startéry ve všech zářivkách, postupně odpojovat trubky a nic, stále stejný. Stačí aby byly zapojený dvě a více a dělá to spolehlivě. Za faxem se mi vrší čím dál víc asi 10 mm ústřižků, jinak to ale ničemu nevadí.
Tak už mě jen napadá, ve faxu je pulzák, že by po 23 letech vyschly kondíky a rušící impulz od zářivek prolezl skrz zdroj? :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

No, myslím, že na to můžeš vzít kyanid ... A dost možná ani ne ve zdroji, ale že by stačilo zkontrolovat blokování napájení přímo na řídící desce faxiho mašinky ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Nojo, ale proč se při tom fax nerestartuje, jen si stříhne? Kdyby to byl hupan na 5V, tak by TL7705 vygeneroval reset.
Jirka

EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Víš co, stačí impuls na sběrnici, kterej vyvolá nějakou kombinaci stavů procesorem pochopenou jako povel ke střihu. Indukce je sviňa, stačí prasklej kerkond použitej jako blokovací a jseš v háji. Vůbec to nemusí bejt vyschlýma elytama ve zdroji...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem ho rozškrábnul prvně v životě. Víš co tam je? Originál NiCd Varta 3,6V/60mAh jako byly v 286. 8O Když jsem fax vypnul, údaj času a data se neztratil ale baterka měla 3,2V, asi jeden článek fuč. Není vyteklá, nafouklá. Dobrý na babičku 23 roků, co? To už dnes neuměj, jsou rádi když NiMh ekvivalent vydrží 3-4 roky. Baterkou to asi nebude, co? :wink: 8O
Jirka

rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Bud rad, ze z nej nevytieklo svinstvo a nezozralo plosak, ako na mnohych 486 a starsich zakladnych doskach, ktore som mal v rukach.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Možná tak vydržela protože byl fax stále zapnutej na 230V. PC AT se přeci komplet vypínaly a hodně lidí vypínalo i PC ATX třeba vypínačem na přípojným filipsu.
Jirka

rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Je to mozne. Nastastie tie baterie zmizli v dobe 486.

Inak mam niekde odlozeny stary Canon FAX-270S, je tam nejaka vacsia bateria, tusim lithiova - hodiny isli spravne aj potom, co bol niekolko rokov odlozeny. Je mozne, ze to stale zije.
martin2017
Zablokován
Zablokován

#9 Příspěvek od martin2017 »

vyměň pojistky
Sendyx

#10 Příspěvek od Sendyx »

Řešil jsem podobný přístroj, vyměnil jsem 4 kondy ve zdroji a 2 fóliové odrušováky (místo 220n měly tak 7 a 13), a přístroj funguje dál... baterka byla lithiová. U toho stačilo cvaknout s trafopájkou a vyvěsil se na pár vteřin, nebo nakopíroval prázdnou stránku a vydal o tom i hlášení :) .
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
fredis

#11 Příspěvek od fredis »

martin2017 píše:vyměň pojistky

Pán asi upadl :roll: :twisted: . Doporučoval bych ban a bude klid od těch tvých stupidností!!
Rotor rotuje a stator stagnuje...
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Fery, podívej se přes jeho profil co kam nablil - ten je ouplně mimo mísu a měl by co nejdřív vyhledat ústavní péči na klinice prof. Chocholouška ....
fredis

#13 Příspěvek od fredis »

Jo, Karle, už jsem ne jeho další vyblitky narazil :roll: . Bohužel :cry: . Podle mého je zralej na letenku.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“