CSL 371
Moderátor: Moderátoři
CSL 371
Děkuji!
- Přílohy
-
CSL371.PNG- (61.45 KiB) Staženo 94 x
Čárkovaně je tam naznačený výkonový zesilovač napájející cívku relé, podle potřeby s detektorem.
Jen mi nějak nesedí ta mezní frekvence do 2,7 Hz, jako by to mělo reagovat na zvuk kroků a dál nic.
Podle mě by stejně dobře posloužil přímo signál z mikrofonu záznamníku. Vždyť to nemá dělat nic jiného, než start/stop, jako třeba Akustomat, který nabízela firma Uher k magnetofonům už tušéím od roku 1963.
CSL371 je ale infračervené čidlo na pohyb. http://www.ges.cz/sheets/c/csl372.pdf a já jsem pouhý amatér tak se neodvážím určit typ tohoto zesilovače.
Ještě upřesním svůj záměr: chci naučit mluvit papouška alespoň nějaká slovíčka a tak jsem pořídil tenhle záznamník a chci ho spínat tímhle čidlem.
Ještě jednou díky!
- Přílohy
-
Výstřižek.PNG- (16.56 KiB) Staženo 116 x
Ale to můžeš rovnou použít hotový PIR senzor a máš to komplet s vyhodnocením pohybu i s nastavitelným zpožděním, aby nevypnul jen proto, že se lidi před ním zastaví. Včetně potřebné čočky.
Za ty peníze ho možná postavíš ze šuplíkových součástek, ale na to, aby spolehlivě ten pohyb zaregistroval, potřebuje pyrosenzor i vhodně tvarovanou čočku, která se postará o skokovou reakci na pohyb.
Jestli to ale chceš na něco jiného, bez čočky a bez zpoždění, tak to zvládne opravdu jakýkoli operační zesilovač. Bohužel mi stále uniká, co že to chceš zaznamenávat za signál, tak ti líp neporadím.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kup si tenhle "bobek", funguje dobře: https://www.gme.cz/pir-modul-sb00312a-1
Jinak chudák papouch, pokud to přeženeš. Podobný metody mentorování zkoušeli i na lidech, ale výsledek byl spíš opačnej. Když kůň píská, kočí močí.
EDIT: Hill byl s odkazem na podobný "bobek" rychlejší.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tak ještě jednou moc díky!