Příjem TV signálu ze set top boxu přes koax

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bitak

Příjem TV signálu ze set top boxu přes koax

#1 Příspěvek od bitak »

Dobrý den. Mám tyto dvě TV: Panasonic TC1471NPSR a JVC C140EE. Tyto TV nemají Scart, jsou vybaveny jen koaxiálním konektorem pro připojení antény. Dále mám k dispozici tyto set - top - boxy: STRONG SRT 5006,EVOLVE DVB-T Terestrial a SENCOR SDB 1009T. Rád bych poprosil o radu, jak zařídit( nastavit tyto TV a set-top boxy, aby TV začaly fungovat a přijímat signál ze set - top - boxu. Nejsem v tomto oboru zběhlý, proto předem děkuji za jakékoliv informace.
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Resenim bude modulator, ale obraz si myslim nebude nic moc...
Fakt ty telky nemaji ani CINCHe pro vstup?
Cowley

#3 Příspěvek od Cowley »

Hledej na Googlu napr.: scart to rf modulator
bitak

#4 Příspěvek od bitak »

Děkuji za reakci. Ale jelikož anglicky neumím ani pípnout, nebylo by něco v češtině? Děkuji.
Cowley

#5 Příspěvek od Cowley »

Kdyz to das do Googlu, paradoxne se jako prvni objevi nejaky produkt za 6 stovek na ALZA :)
Cowley

#6 Příspěvek od Cowley »

Treba toto.
A bud pred kazdou telku za STB anebo rozbocovac. Ale pak pobezi na obou telkach to same :)
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Jestli žádný z těch settopboxů nemá čtyři anténní konektory, tak modulátor nemáš.
Určitě se ti ale doma fláká nějaké video, které určitě modulátor má, a vstup pro videosignál taky. Tak video přepni do režimu AV (nebo LINE IN, ono se to nejmenuje na všech stejně), připoj na ten vstup signál ze settopboxu, a nemusíš nic shánět.
procesor

#8 Příspěvek od procesor »

Kúpil by som niečo takéto. Má to už aj DVB-T/T2 a výstup aj na anténny vstup do TV
Cowley

#9 Příspěvek od Cowley »

HILL: s videem dobra finta, ale na 2 mista (telky) jej asi nemine neco dokoupit. Taky jsme to kdysi takhle honili. Ale video jaksi nechtelo dlouho v INPUT rezimu zustavat (pokud zrovna nenahravalo) a rado skocilo do STAND-BY rezimu zrovna v "nejlepsim" v rozkoukanym poradu :)
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

Když to nevyzkouší, nebude to vědět. Ne každé video padá po čase do STANDBY.
monterjirka

#11 Příspěvek od monterjirka »

Můj první STB byl ECG, vybíral jsem ho právě proto, aby měl modulátor a byl to jeden z "menšiny", co měl jen 2 anténní konektory, modulátor šel nastavit v Menu na libovolný kanál 4. nebo 5. pásma. A měli to tak dobře udělané, že se to "nerušilo" i když byl modulátor na sousedním kanálu, kde to něco přijímalo.
Radovan_79

#12 Příspěvek od Radovan_79 »

Tohle jsem řešil taky. Když jsem chtěl připojovat Oravany na stb. Sehnal jsem (jetý) nějaký "Smart", no fungovalo to. Ale obraz byl buď roztažený na výšku, nebo ho po stranách kus chyběl, příjmové vlastnosti to taky nemělo nejlepší. Krmil jsem s ním pak i Teslu C 424. Obraz nic moc, sváděl jsem to na tu televizi, vypadala po koupi dost olezle.
Pak jsem sehnal DI-WAY T-2200. Wau, najednou to fungovalo, jak mělo. Obraz na C 424 nádherný (samo, v rámci možností této TV), normálně rozložený, to jest pruhy nahoře a dole, ale obraz celý a nezdeformovaný. Příjmové vlastnosti někde úplně jinde.
Popátrej na inzercích po tomto typu. Já za něj dával asi tři kila.
bitak

#13 Příspěvek od bitak »

Tyjo!!! Hned inspirace k testování. Všem ĎÝKY !!!
Neniu

#14 Příspěvek od Neniu »

Radovan_79 píše:Pak jsem sehnal DI-WAY T-2200.

Tento mám také a mohu jej jedině doporučit, funguje opravdu dobře a věrně mi slouží již mnoho roků. Dá se na něm nastavit kde to, včetně poměru stran obrazu, jeho ořez a podobně. Prostě doporučuji :)
Jsem na cestě k šípku.
kokun

#15 Příspěvek od kokun »

bitak - modulátor si vyrobíš i sám.
Na každém SD se válí hromada vyřazených VCR, anebo dnes ještě více sat. receiverů, které byly jen pro SD rozlišení - a z něj tu "krabičku" kuchneš.
Inspiraci "jak vyrobit?" máš potom třeba v tomto vlákně :wink:
Honza - kokúň

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“