Pokud se po výměně zase odpaří, tak to půjde do SD, otevřel jsem to jen z dlouhé chvíle - ta tv mě stála asi před 7-mi lety 100,-Kč, tak není čeho litovat
Sencor SLT2210DVBT, zmizí podsvit
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
asi.jpg- (265.54 KiB) Staženo 124 x
-
IMG_20161229_215220.jpg- (225.46 KiB) Staženo 109 x
rnbw píše:Heno: mam tu teraz dalsi monitor s tymi CapXonmi. Uz su asi takmer vsetky opravene, ale predsa sa obcas este nejaky najde. Tento ma nabehanych len 6180 hodin. CapXony GL nafuknute. Sietovy je CapXon KM, ten je zatial OK (ale za par rokov sa nafukne a uhnije mu noha).
Stále ti uniká pointa:
Na aký prúd bola vetva zdroja kde sa CapxonGL nafúkli postavená t.j. aký je odber spotrebičov v tejto vetve keď monitor beží a koľko majú tie kondíky čo sú za usm diodou ale ešte pred tlmivkou dokopy max. puzný prúd a aké veľké teplo približne je v blízkosti tých kondíkov, keď monitor beží.
Teda ak tie GL boli v zdroji toho monitora.
Aký je dátum výroby tých kondíkov - Capxony to majú uvedené rovno na
bužírke ak sú originál.
A v ktorom roku sa monitor začal používať.
Tieto veci mi dodaj a ja ti poviem, koľko by som zhruba vypočítal, že to má vydržať...
ještě jsem musel obnovit "cestičky", které zmizely okolo optočlenu U102(po prvotním zásahu mého bratra 100W trafopájkou
Sesadil jsem telku ... a ono nic. Svítí stdby dioda, po zapnutí se rožne na ca.1 sec. zelená, ale zase spadne na červenou. Zkusím znovu přes DO zapnout, na 1sec zelená, pak zase spadne do stdby. Tak nevím co včíl. Budu vděčný za každou radu, ale moc mi to žíly netrhá, je spíš jen na zabití zimních večerů. Tak díky všem za případné nápady-jdu nynat,ještě musím na Silvouše do práce
Zaky píše:Tak ne, nejdřív zanapájej stab z lab. zdroje s proudovým omezením, najížděj s napětím, sleduj proud a kontroluj, zda stab začne na výstupu stabilizovat. Teprve, pokud to bude vypadat, že část za shořelým fetem nebere nereálně moc proudu to můžeš zkusit zapnout. Pokud nic nemáš, dej mezi fet a zátěž aspoň autožárovku, zkusil bych nejdřív 21W, pak případně reflektorovou 55W, to by měl fet ještě ustát bez shoření a eletkronice za tím, pokud nevykazuje závadu, by to mělo k běhu proudově stačit. Po prosté výměně fetu bez odstranění příčiny to natvrdo hned NEZAPÍNEJ, jistota znovushoření je téměř 100%!
Nějak mi nedochází, proč se s tím píšu, beru na vědomí a polepším se.