Koupím oddělovací transformátor 230V/230V 1000VA

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

Koupím oddělovací transformátor 230V/230V 1000VA

#1 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

Nechci laboratorní přístroj, chci jen trasformátor. Nejlépe lokalita jihočeský kraj.
fredis

#2 Příspěvek od fredis »

A proč si ho nekoupíš? Nebo chceš starší a tím pádem i trochu levnější? :wink:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

Máš trafo na prodej ? Jestli ne tak nerozumím tomu proč sem píšeš.
kachle

#4 Příspěvek od kachle »

HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

Díky za info,.. Někdo se mi ozval, takže VYŘEŠENO.
jardavysocina

#6 Příspěvek od jardavysocina »

Taky mám doma
primár 220 / 880 W
sekundár 220 / 4 A
sekundár 24 /8.3 A

používaly se v kotelně pro napájení "transportek" pracovní osvětlení , někde bylo možno 220 V AC odělěných , někde 24 V AC .
Já to používal u tchána ve studni na čerpadlo "CHINA" , protože kopalo ....

Jarda
fredis

#7 Příspěvek od fredis »

HiGhLaNdEr píše:Máš trafo na prodej ? Jestli ne tak nerozumím tomu proč sem píšeš.

Aby bylo jasno. :lol: Jinak nevím proč to sem píšeš ty, když se to trafo dá normálně koupit! :roll:
Achab

#8 Příspěvek od Achab »

Připomínka je docela na místě - nová trafa jsou převážně vyrobena jako ochranná oddělovací.
Některá trafa ze starých zásob, demontáží apod nemusí této specifikaci vyhovovat. Záleží jestli je požadavek na ochranné oddělení nebo pouze pracovní oddělení (oddělený zdroj funkčního napětí).
Radovan_79

#9 Příspěvek od Radovan_79 »

fredis: No a? Tak se to dá koupit. Třeba chce nějaké starší, co někomu doma třeba leží, ne? To je nějaký problém, že to shání tady, že ti to vadí?
Tohle mi připomíná, jak jsem byl za 🤐, když jsem něco tady sháněl a nechtěl to nakupovat někde v Číně...
fredis

#10 Příspěvek od fredis »

Co to tady bleješ za nesmysly?!! :twisted: Já se jen slušně! zeptal, proč si ho nekoupí rovnou nové, nebo chce starší a tím pádem i levnější. Nevím, co je na tom k nepochopení :roll: . Ještě by mě zajímalo jak jsi došel k závěru, že mi vadí že ho shání tady .. :wink:
Radovan_79

#11 Příspěvek od Radovan_79 »

Jen jsem vycházel z toho, že kdyby to chtěl kupovat nové, tak to koupí a neshání tady, ne?
fredis

#12 Příspěvek od fredis »

Tak další z tvých mnoha "příspěvků" o ničem :cry: . Na Šampóna stejně nemáš :lol: :lol: Když něco sháním, napíšu jestli chci novou věc, nebo že může být i starší a použitá. Většina lidí to tak taky píše. Z formulace :
Nechci laboratorní přístroj, chci jen trasformátor. to jasné není. A je zajímavé, že stejně jako já to pochopili i jiní, viz výše. :wink: Už se k tomu dál vyjadřovat nebudu.
elektrosvit

#13 Příspěvek od elektrosvit »

Když už je tu řeč o levném oddělovacím trafu, napadlo mě použít upravený transformátor od Meopty- typ 87328. Jeho schéma je tady. Bylo by pouze nutné odstranit propojku mezi neživými vývody primárního a sekundárního vinutí. Otázkou ale je, zda by transformátor vyhověl současným požadavkům na ochranné oddělení. Podle mě asi ne, protože pro promítačku jako pro přístroj třídy ochrany I to nutné nebylo a propoj mezi primárem a sekundárem to ani neumožňoval. Výhodou by byla jednak jemná regulace výstupního napětí, i když rozsah regulace je kvůli síťovému napětí 230 V omezen- 220 V z toho leze, když není vyřazena žádná z odboček na primáru a při jmenovitém zatížení napětí klesne asi na 215 V. Na sekundáru se dají voličem přepínat výstupní napětí, takže by šlo napájet i přístroje na 110 V (resp. 120 V). Zdánlivý výkon 1200 VA je pro domácí použití dostatečný. Má smysl takové trafo shánět a upravovat, nebo je to celé ztráta času?
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

Možná jsem se pro méně chápavé nevyjádřil naprosto přesně. Mně zase přijde logické, že když shánim trafo tady tak si opravdu nehodlam koupit nové,...
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

elektrosvit: normně pro ochrané oddělení by asi nevyhověl, ale stále je použitelný pro účel na který ho hodlam použít já. Jde o střídač který má výstup ve vzduchu o 350V proti zemi.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“