Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
konosuke

#841 Příspěvek od konosuke »

divím se akorát že nebezpečný pyrotechnický materiál prodají nezletilým školákům, kdysi chtěli vidět občanku při koupi broků do vzduchovky
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Kvicala_r

#842 Příspěvek od Kvicala_r »

Občanku po nějaké mladší holce přede mnou ve frontě chtěla vidět pokladní teď taky. Asi mají nakázáno to kontrolovat, proože sem to letos viděl už několikrát (nejen u alkoholu).
weed_smoker

#843 Příspěvek od weed_smoker »

Celeron píše:U Vás nezakázali na Silvestra bouchat? Abys neměl hned po Novým roce flastr do finančního rozpočtu. :wink:

Nevim o tom a kdyby jo,tak než přijedou,budu od toho dávno pryč. :D
A kdyby to bylo zakázaný,skoro nikdo by to nekupoval,možná by to ani neměli v regálech.
kejki

#844 Příspěvek od kejki »

Hydrawerk
Argumenty o zastaralosti jsou odpovídající emiminu, princip mechanického šicího stroje je prostě starý a vačky pro různé stehy jsou staré přes 50 let. Stroj se dělá s jiným plastem a jiným písmenkem dál http://sici-stroje.heureka.cz/singer-smc-3323/# S díly pro šicí stroj za 2000,- je to jako s díly pro tiskárnu v téže ceně. Když se dozvíš, kolik stojí, už ho nechceš.
Ten brandovaný SilverCrest je beztak ze stejné fabriky, dělá se tam několik značek pod jednou střechou. Horší je otázka kvality, když předtím měli za 4 tis. overlok Singer, byl to hrozný propadák.
konosuke

#845 Příspěvek od konosuke »

weed_smoker píše:
Celeron píše:U Vás nezakázali na Silvestra bouchat? Abys neměl hned po Novým roce flastr do finančního rozpočtu. :wink:

Nevim o tom a kdyby jo,tak než přijedou,budu od toho dávno pryč. :D
A kdyby to bylo zakázaný,skoro nikdo by to nekupoval,možná by to ani neměli v regálech.

podívej, šmíráků udavačů máme stále dost no a jinak, v regálech krámů je spousta nebezpečných výrobků (jedy, střelné zbraně, paralyzéry co kardiáka mohou spolehlivě zabít) a zakázané kupovat nejsou až...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Celeron

#846 Příspěvek od Celeron »

Však ono kupování nebezpečnejch věcí brzo zaříznou. U nás třeba skončila "chemická drogérie" jednoho soukromníka. Jeden z důvodů byla masáž od hygieny. Tak to pronajmul Tetce a v ní se dají koupit leda tak ty jejich pičifuky. Sice si za rohem otevřel mnohem menší barvy laky, ale točenej benzín, aceton, nitro, syntetiku a pod asi už nikdy mít nebude a chemii jako peroxyd, louhy, kyseliny asi taky ne. Byl jsem se tam kouknout a ani nalejvaný saponáty a destilku za pár kaček jako dřív jsem tam neviděl. Takže asi podlední pro mě dostupná chemická drogérie je 34 km daleko v HK....
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
weed_smoker

#847 Příspěvek od weed_smoker »

konosuke píše:podívej, šmíráků udavačů máme stále dost ...

Se šmírákama a udavačema pár problémů bylo,ale už si dali pokoj (mám tu pověst výtržníka a rváče,pár těch bonzáků na to majetkově a zdravotně dojelo - jeden si udělal u MP dobrý jméno,ale stálo ho to 4 zuby,8 stehů,tejden práce a nosní přepážku,dodnes mi dluží 2500 za jednání PK).
BTW.Na Silvestra se prej u nás bouchat může,je výjimka z vyhlášky.Jinak(svatba,narozeniny,dítě...) se to má hlásit podobně jako pálení větví nebo bioodpadu.
Hydrawerk

#848 Příspěvek od Hydrawerk »

kejki píše:Hydrawerk
Argumenty o zastaralosti jsou odpovídající emiminu, princip mechanického šicího stroje je prostě starý a vačky pro různé stehy jsou staré přes 50 let. Stroj se dělá s jiným plastem a jiným písmenkem dál http://sici-stroje.heureka.cz/singer-smc-3323/#

Né že bych se v tom nějak vyznal, ale za cenu kolem 3000 Kč se dá vybrat fakt z velkého množství různých šicích strojů. Kupovat ho v Lidlu se nevyplatí.
http://sici-stroje.heureka.cz/f:p:2000-3300/?o=4
kejki

#849 Příspěvek od kejki »

Taky možnost. Ale od doby, co jsem ukazoval jak šít na nějakém takovém stroji za 2000,- sousedce, bych už neměl odvahu si koupit něco bez skutečného vyzkoušení. Existují totiž imitace overloků a šicích strojů, že laik žasne, odborník se diví. Pocitově bych to přirovnal dětskému šicímu stroji PIKO Gabriela.
konosuke

#850 Příspěvek od konosuke »

Podobný je AEG akorát že ne z Lidlu, byl v Planeo v akci za 1990 Kč.
Přílohy
AEG.jpg
(41.96 KiB) Staženo 33 x
termit256

#851 Příspěvek od termit256 »

Pred casem jsem kupoval sici stroj jako darek, kamoska co sije pro nejaky butik mi doporucovala znacku JUKI. Moc duvery to ve mne nebudilo - nic jsem o takove firme neslysel a nazev mi znel dost cinsky, ale ujistila mne ze to jsou stroje ktere maji uvnitr kovove mechanismy narozdil od tech singeru, aeg a spol - to jsou jen koupene znacky ktere se plni cinskymi plastovymi strevy. Juki vyrabi predevsim profi stroje, ale stejne mechanismy pry montuji i do spotrebni produkce.
konosuke

#852 Příspěvek od konosuke »

ze známých značek ještě Bosch, Toyota, Husqvarna a Brother
Celeron

#853 Příspěvek od Celeron »

Koukám, že 25 let starej Veritas to jistí, navíc ho známej, co dělal mechanika v Pleasu kdykoliv opraví.
No a když vše zklame, na půdě stojí přikrytá šlapací Singrovka stará cca 120 let. :lol: Po tom, co jsem vyhnal červotoč z originál desky, vydrží dalších 100 let. Je to z litiny, ta se nerozpadne jako plasty. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
konosuke

#854 Příspěvek od konosuke »

no jo, to byl stroj celoživotní investice, někdy obživa, výrobní prostředek a pak ho ještě zdědilo příbuzenstvo, dneska za zlomek výplaty k mání jest
litinový stojan a desku starého stroje jsem adaptoval na malý stolní soustruh na dřevo a jemnou cirkulárku, pohon motor je z pračky Lira nebo Virena, rovněž kus historie čs. průmyslu
Hydrawerk

#855 Příspěvek od Hydrawerk »

V domácnosti matka občas používá jakýsi Veritas s rokem výroby 1971. Kabely a řemen už nejsou zcela OK, ale pořád to funguje. Je v kufru a váží snad 19 kg. Rameno je asi z masivní litiny.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“