Stavebnice tranzistorového radia(superhetu?)
Moderátor: Moderátoři
Stavebnice tranzistorového radia(superhetu?)
Dostal jsem od dědy stavebnici radia, v lepenkové skříňce, vyklápí se přední a zadní víko modré barvy, střed šedivý.popruh jako z tesly B42. Reproduktor tesla ARZ 341, potenciometr tesla TP28032A 10 K. Je tam feritová anténa a ladící kondenzátor s tuhým dielektrikem. Výstupní trafo evidentně na push-pull zapojení. Napájení ze 2 plochých baterií. Nemáte k tomuto nějaké materiály? Dioda v tom byla se zn. DX, tranzistory asi DY, barvou žlutou jaku ne novějších lampách od tesly.
foto dodám.
Předem děkuji za jakékoli info.
A kutilmile - nelituju tě
Mám práci na dlouhé zimní večery; -)
- serviceman
Pasivní součástky lze v případě nečitelných hodnot změřit. Kompletní seznam obsahu původní stavebnice není třeba - potřebné hodnoty jsou dané vybraným zapojením.
Mám za to, že podle předchozích fotografií a této předlohy (v mizerném rozlišení) by to mělo jít poskládat do hrajícího stavu.
Radietu jsem asi před 50ti lety dostal k vánocům a hrála skutečně pěkně.
- Přílohy
-
6478637364 (2).jpg- (81.92 KiB) Staženo 376 x
Jestli už si ze stavebnicí někdo hrál je možné že některý tranzistor zničil a vyměnil za jiný. O tom by svědčilo i to že je jeden navíc a jeden byl vytažen z terčíku. V krajním případě mohlo dojít i k záměně. Bylo by vhodné zkontrolovat jejich funkčnost a porovnat podle zesílení.