C4 problém se startem
Moderátor: Moderátoři
C4 problém se startem
Baterka je sice 8 let stará ale třeba originálka v Xsáře Pikaču vydržela 12 let. Špatná baterka by asi nedělala náhodnej problém a startér by byl utahanej.
Spíš se to jeví jako náhodnej přechodák na silovce baterka - startér. Póly baterky jsem povolil, pootočil a dotáhl. Odpojovač byl čistej. Takže asi startér, buď oprskanej spouštěcí spínač a nebo jho elektromagnetu nechodí jak má.
Co jinýho, nějakej jinej nápad?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem vytáhl totálně odpálený starter, téměr vůbec tam nebyly uhlíky, jen přívodní lanka...
Taky to původně jen občas odmítalo startovat...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Naštěstí mám garáž, ale i tak to byl zážitek. A taky trochu hlavolam to zpátky složit.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Artaban001
To auto chytilo na první škrtnutí, nebo vůbec. Baterii jsem po uvedení do klidu odpojovával. Ovšem z důvodu jeho nepotřebnosti poslední dobou jsem vozidlo prodal.
Opakuju - nevím, jaká je konstrukce vysouvání a spínání na žabožroutským startéru, ale zvážil bych i tuhle možnost.
A kutilmile - nelituju tě
Zaky píše:U tátovy C5 startér občas podobně nechtěl točit, po demontáži startéru se zjistily úplně zkratované lamely prachem z uhlíků. Po vyškrábání OK. Radši si ani nepředstavuji ty proudy, co musely při poruše do toho startéru téct.
Přesně toto se mi stalo kdysi u Š120, kterou jsem kdysi koupil. Dám do ní baterku, chci nastartovat, zřetelně pohaslo celé auto. Říkám si aha, baterka ko. Dám jinou, to samé. Obě u mě chvíli ležely, tak jsem vyndal zaručeně dobrou z auta, se kterým jsem jezdil - totéž. Tak šel startér ven, a ten sajrajt na komutátoru - to jsem ještě neviděl. Po vyčištění OK. Komutátor vypadal jako nedávno přesoustřežený. Možná to jen někdo málo vyleštil, nevím. Už jsem to pak nikdy rozebírat nemusel.
Pardon, přesoustružený