úprava stabilizovaneho zdroje
Moderátor: Moderátoři
úprava stabilizovaneho zdroje
Doma se mi válí stabilizovany zdroj, mám v plánu jej trochu poupravit. Nainstalovat Voltmetr a ampermetr dále to nejdůležitejší proč sem píši a to montáž regulátoru napětí na výstup (+-1 - 14 VDC). Jsem silnoproudař proto píši o radu a vaše doporučení. Napište mi prosím zde Vaše návrhy, děkuji.
- Přílohy
-
zdroj.jpg- (179.58 KiB) Staženo 241 x
Přidáš spínací tranzistor, osadíš indukčnost na větším toroidním jádře pro zvýšení proudového zatížení a odpor ve zpětné vazbě nahradíš potenciometrem na regulaci napětí a odpor v proudové zpětné vazbě zmenšíš.
Vyšel mě na necelých 200Kč.
Jestli jsi z Brna nebo okolí (to je výhoda toho, když napíšeš místo bydliště...), tak ti jej přenechám. Jinak plus poštovné.
Zapojení je jednoduché, měření veličin je součástí. Funguje docela obstojně, jen mě na něm štvalo to, že proudové omezení nastupuje s určitým mezistavem (LED napřed svítí trochu, po dalším přidání zátěže teprve rozsvítí naplno).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Přílohy
-
DP50V5A vnitřek.jpg- (88.72 KiB) Staženo 240 x
-
DP50V5A předek.jpg- (75.42 KiB) Staženo 228 x
Tady ho trápím do zátěže 150W.
- Přílohy
-
zdroj.JPG- (99.91 KiB) Staženo 328 x
Michal22 píše:Mám tady nevyužitý tenhle modul: https://www.aliexpress.com/item/Hot-Sel ... 16921.html
Vyšel mě na necelých 200Kč.
Jestli jsi z Brna nebo okolí (to je výhoda toho, když napíšeš místo bydliště...), tak ti jej přenechám. Jinak plus poštovné.
Zapojení je jednoduché, měření veličin je součástí. Funguje docela obstojně, jen mě na něm štvalo to, že proudové omezení nastupuje s určitým mezistavem (LED napřed svítí trochu, po dalším přidání zátěže teprve rozsvítí naplno).
Bohužel ze Západích čech, nicméně poštové by problem nebyl. Tento modul zahrnuje i manulaní regulaci napětí ? Nikde jsem to nevyčetl.
Pro použití ve zdroji se dají vypájet a nhradit potenciometry.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...