Objasnění spouštěni kotle
Moderátor: Moderátoři
Pokud pojedeš bez termostatu počítej stím, že místo 35 000 Kč protopíš 70 litrů Kč. 220 (230) zarážející není, neboť v tu dobu nejčastěji používaný termostat REGO vyžadoval takové napájení.g52 píše:... Používalo se to dřív pro ovládání kotle termostatem. Zarážející je to, že je v tom 220V. ...
Pokud vypne přívod nic se nestane, jen zhasne hlavní hořák plamene. Zůstane hořet věčný plamínek. Po obnovení dodávky proudu zase normálně naběhne. Pokud by náhodou zhasl věčný plamínek, přestane být vyhříván termočlánek který napájí přes čidlo pojistný ventil.Celeron píše:Hele není to moc dobrodružný vypínat síťovej přívod takhle starýho plynovýho kotle? Jak to má udělaný havarijní odpojování přívodu plynu při výpadku 230V? Zapalování je piezo, anebo věčnej plamínek?
Upozorňuji, že jakékoliv zásahy do kotle může dělat jen autorizovaný servis.
Aha, druhej díl.elektrosvit píše:EDIT: Hledal jsem, a v tomto vlákně ti to kolegové už jednou vysvětlili.
můžu to udělat i takto ?
!!! OPRAVA !!!
- Přílohy
-
Zapojeni.png- (199.42 KiB) Staženo 61 x
Sežeň si REGO přesně dle foto. Je k tomu přímo určené a zapoj dle schematu. Musí mít ale na druhém přepínači sluníčko a měsíček. Pokud by měl I a II ten neber, je pro akumulační kamna. Má i signalizační kontrolku když je termostat sepnutý a kotel topí.
Kup ho zde: http://www.soucastka.cz/pokojovy-termostat-rego-starsi a dál to neřeš. Proč to chceš ovládat přes relé?
PS.: Maluji, nemám čas to nyní kreslit s relátkem.
Edit: Doplním typ REGA: REGO 972 01
- Přílohy
-
REGO.jpg- (20.89 KiB) Staženo 53 x
- elektrosvit
Fakt by bylo asi nejjednodušší použít to REGO. Já mám k němu ale čtyřvodičový přívod.
https://www.google.cz/search?q=REGO+972 ... m4aeWHkbAD
- elektrosvit
- Přílohy
-
Zapojení 972 01.jpg- (6.84 KiB) Staženo 67 x
-
REGO.jpg- (10.53 KiB) Staženo 81 x
Asi to má být takto
- Přílohy
-
Zapojeni0.png- (78.12 KiB) Staženo 72 x
- Přílohy