Sháním zářivku do kuchyňského světla
Moderátor: Moderátoři
Sháním zářivku do kuchyňského světla
- Přílohy
-
PL-S 11W 2pin.JPG- (9.63 KiB) Staženo 124 x
-
Radovan_79
Patice nese označení G23.
Do čeho to máš?
Lampa: https://meoclub16.files.wordpress.com/2016/08/dz911.jpg
Tohle je zářivka do patice G23.
Zeptej se buď v některém velkém hobbymarketu, nebo v nějakém malém krámku se svítidly.
EDIT: Radovan_79 byl rychlejší o 6 sekund.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
-
Radovan_79
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- jirka5
Ono to tak docela není, existuje spousta typů jednopaticových zářivek, ta co je na obrázku, je jednoznačně typ DZS-11 (Tesla), ovšem evropsky se označuje PLS-11. Charakteristické pro ni je, že má vestavěný startér a není určena pro elektronický předřadník. Potom ovšem existují ještě typy PLC, PLT, PLL apod., které jsou určeny výhradně pro elektronický předřadník vestavwný ve svítidle a mohou mít 2 nebo 4 vývody. Je takový vývojový mezityp mezi klasickými zářivkami a kompatními úsporkami, dalo by se říct, už zastaralý. Vzhledem k existenci typových svítidel se nadále vyrábějí. Příklady třeba zde:
http://www.rajelektro.cz/eshop-kategori ... l?strana=1
Ještě bych chěl připomenout, že před nákupem je dobré si uvědomit, jakou barevnou teplotu světla potřebujeme. Číslo 840 v označení znamená bílé denní svělo (4000K), číslo 830 pak teplé bílé světlo (3000K).
Na vlákno jsem reagoval z důvodu toho,že když jsem sháněl "zářivku" s co nejmenší watáží pro měnič z "amára", jsem byl zaskočen otázkou prodavače,do jakého svítidla,že to chci použít? Tam, právě mi bylo vysvětleno,že se to liší oním "startérem"uloženým v pouzdru patice,nebo bez něj.Pro mou potřebu jsem jej z DZ11 musel z patice vypreparovat,překážel by funkci. Jo je to už nějaký rok nazpátek
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!