Klávesnice - oprava fóliových spojů

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Standa99

Klávesnice - oprava fóliových spojů

#1 Příspěvek od Standa99 »

Je to vyžrané od koly. Co použít ideálně? Je to moc blízko na stříbrné lepidlo pro okna, tuha nejspíš ne, asi zkusím dát pod izolepu tenký drát.
Přílohy
klavesnice.jpg
(105.65 KiB) Staženo 112 x
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Strieborny vodivy lak, co sa pouziva na opravu preruseneho vyhrievania zadneho okna auta. Je drahy.

Ak sa nepodari urobit presnu tenku ciaru a spoja sa ti dve dokopy, jednoducho to nechaj zaschnut a potom ihlou preskrabni (podla pravitka).

Na tom okne sa to robi este inak: nalepia sa dva kusy pasky - nad a pod "cestu". Presne, aby medzi nimi zostalo len miesto na sirku povodnej cesty. Potom sa to pretrie lakom, necha trochu zaschnut a paska sa strhne. Tu si to ale predstavit neviem.
Naposledy upravil(a) rnbw dne 29 pro 2016, 21:31, celkem upraveno 1 x.
DELONG

#3 Příspěvek od DELONG »

Než sa s tým patlat tak radšej kúpiť novú klábosnicu a ... nepít COLU :lol: .
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Je to bezdrátový set od Logitechu i s myší, takže by ho bylo škoda. Ti co to spáchali (nesmím ani naznačovat :) ), tak už to mají vyřešené (akorát já jsem chudší). O víkendu zkusím ty drátky, to se dá vždycky sundat a potom bych se zajímal o ten vodivý lak (dík rnbw).
.
..
...
Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

Hlavně na to nezkoušej rovnou pájet, stříbro zmizí v momentě a roztavíš podkladní fólii, takže pak už nebudeš mít kam nanášet vodivý lak. V úspěch opravy nejsem velký optimista. Jednou jsem opravoval klávesnici s jednou přerušenou dráhou. "Máznul" jsem přes přerušení cín, ale máš na to řekněme pár stovek milisekund, po delším ohřevu je stříbro nenávratně fuč. A chladil jsem to zespodu mokrým hadrem. Nacvičoval jsem nejdřív na nějakém šrotu, bez nácviku na to rozhodně páječkou nesahej. S tím vodivým lakem nevím, sem tam jsem ho chtěl zkusit a nadšený jsem z toho nikdy nebyl, špatně se s ním pracuje a že by nějak moc vodil, se mi taky nezdálo. Možná taky jak který výrobek. Hodně štěstí, je to věc velmi nejistá :-)
DELONG

#6 Příspěvek od DELONG »

Veď hovorím daj na moju radu :lol: :lol: stejne to nevedie k úspechu .
Popros šampiho on ti nejakú na SD najde :wink: .
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forbidden »

A co samolepící měděný vodivý pásky? S trochou snahy by asi šly nařezat tenký vodivý pásky vhodné šířky a nalepit na poškozený dráhy.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Habesan »

DELONG píše:Popros šampiho on ti nejakú na SD najde :wink: .
Najde, ale nedá.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Standa99

#9 Příspěvek od Standa99 »

Tak jsem se hecnul, zkusil jsem, co vydrží má trpělivost a zatím to funguje. Není to žádný zázrak a pokud to nevydrží, tak se na to podruhé vykašlu. Díval jsem na ten vodivý lak a ten stojí skoro třetinu až polovinu nového setu.
Přílohy
klavesnice2.jpg
(112.9 KiB) Staženo 189 x
.
..
...
Zaky

#10 Příspěvek od Zaky »

Metoda prostého přiložení a přelepení izolepou dle mého názoru nemá šanci spolehlivě fungovat. Každopádně čas ukáže, zatím gratulace.
Kvicala_r

#11 Příspěvek od Kvicala_r »

Taky se mi nějak nechce věřit ve spolehlivost. Kdyby jsi neuspěl a pájení se bál, můžeš zkusit el. vodivé lepidlo. Kdysi sem tím něco lepil a po vytvrzení v kapce lepidla dva drátky zvládaly 5A a hřálo se to celkem málo. Při opatrné aplikaci a krytí páskou už zalepeného spoje by to mohlo být i lehce aplikovatelné :)
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Tato folia sa spajkovat skutocne neda. Ten drahy lak je 100% riesenie, ktore vydrzi dlhodobo.
Achab

#13 Příspěvek od Achab »

Ty spoje dokáže rozežrat i obyčejná voda. Stačí sem tam kapka při příliš "mokrém" čištění - v některých klávesnicích stečou do jednoho místa kde se drží až do vyschnutí.
Měl jsem takto "ošetřovanou" klávesnici někde z úřadu a po čase začaly ty spoje odcházet jeden za druhým. U levných oprava nemá smysl - současně mám obyčejný Genius za 180Kč a už 5 let funguje bez závad.
Mira_A

#14 Příspěvek od Mira_A »

Ještě bych viděl řešení dát tu typ folie a klávesnice jestli se stejná neválí někomu doma. Ve sběrných dvorech je jich taky plno a za drobný poplatek někdy i zadarmo si ji můžeš odnést.
Standa99

#15 Příspěvek od Standa99 »

Je to kombo Logitech MK260, které nepatřilo k těm dražším (stálo cca 550,-) a navíc ho teď budu používat k servisování PC. Ono má ještě příjímač, který je natvrdo spárovaný (ne ten programovací).
.
..
...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“