životnost snímačů tlaku

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Nakadah

životnost snímačů tlaku

#1 Příspěvek od Nakadah »

Věděl by někdo jaká je asi předpokládaná životnost snímačů tlaku? Jedná se mi o tlakový senzor MPX, je v jedné jednotce co měří podtlak. Má to už asi 10-15let práce za sebou (asi 3500h), ale zjistil sem, že začal ukazovat blbě. Ukazuje o -0,1bar více než by ve skutečnosti měl. Senzor vyměním, ale fakt by mě zajímala ta životnost.
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Používáme tlakoměry od Honeywellu, měří většinu času atmosférický tlak, občas přetlak, nebo podtlak cca do 200 mbar, mezi zákazníky je cca 250 kusů, v průběhu let tuším asi tak tři kusy umřely, ale tak, že ujely úplně někam do háje, ne, že by jim vznikla malá chyba.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Naku, pokud by tam byl přetlak a s ním spojená kondenzace vlhkosti v potrubí, tak na vlhkost ujížděly sondy Komptec dost podobně, časem až 5%. Ale jak jsem psal, přetlak 40 Mpa. Ale přes to že tam máš podtlak, nemůže tam vzniknout kondenzace vlhkosti? Jak ty sondy jsou na potrubí namontovaný, nahoru, do boku a nebo dokonce dolů?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nakadah

#4 Příspěvek od Nakadah »

No ono to dost pulzuje mezi 0 až -0,7bar. V datasheetu jsem se dočetl něco o přesnosti a 1000h. Tak že by toto byla ta odpověď? Asi už je prostě zralý na výměnu.

Jinak ten senzor je mimo, napojený je jenom hadičkou. Ale zase na druhou stranu když nad tím přemýšlím tak je vývodem vlastně nahoru, tam by nějaká vlhkost mohla teoreticky zůstat.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“